Érezted-e már úgy, hogy szégyellnek a szüleid?
Miben nyilvánult ez meg? És miért szégyelltek?
Direkt nem szülőket kérdezek, mert szerintem nincs olyan szülő, aki ezt bevallaná...
Azt hiszem, én különösen szerencsésnek mondhatom magam a szüleim miatt, mert csodálatosak, mindent, de mindent megtudok velük beszélni.
Soha az életben nem éreztem, hogy szégyellnének, hisz miért is? Én vagyok a mindenük, illetve mi, mert vannak tesóim is!:)
23N
Igen, sokszor, de csak egymás között. Idegenek előtt meg mindig is fényeztek. Szánalmas képmutatás.
23/F
igen, de eléggé összetett ez az egész.
unokatesómék ha eljönnek hozzánk évente egyszer-kétszer, akkor megy a rivalizálás, de csak finoman.
akkor egyrészt azt érzem, hogy felvágnak velem (bezzeg én egyetemre járok, pedig jóval kevesebből jövünk ki, töredékéből, mint a másik család stb.)
másrészt ha az unokatestvérem párkapcsolatai kerülnek szóba, anyám igyekszik eltáncolni a téma elől (mert leszbikus vagyok), közhelyekkel meg legyintésekkel.
Hát én mindig....
Anyukám (ennek ellenée nagyon szeretem) nem a legjobb szülő. Van egy elképzelés vagy valami hasonló és ha nem úgy viselkedünk nem úgy gondolkodunk mint az az ő fejében eldőlt már rosszak vagyunk...hetente hallom tőle hogy mennyire kár volt megszületnünk és hogy rossz a genetikánk, persze más gyereke ilyen meg olyan....
És ha találkozunk a rokonokkal persze kitálal hogy milyen "rosszak" vagyunk......
Már viszonylag megtanultam elengedni a fülem mellett de tesóm nem.....
Ő ilyen így kell elfogadnom.....
engem még akkor is próbált jobb színben feltüntetni a családom, amikor mondjuk nem sikerült olyan fényesre a bizonyítványom, vagy épp valamiben nem voltam a topon.
nem mondom, h ajnároztak, vagy oltári kamukat mondtak volna, viszont sosem szégyenítettek meg, és nem hoztak kellemetlen szituba.
vannak olyan családok, ahol jogos, h szégyellik a gyereket, mondjuk ha bűnöző vagy minősíthetetlen a stílusa, viselkedése. egyéb esetben nem találok magyarázatot arra, h miért szemétkednek a saját gyerekükkel.
igen, es ezt a tudtomra is adtak.. pl. ' szegyellem hogy ilyen gyereket szultem, eleg lett volna csak a novered, o sokkal tobbet er mint te' es tarsai.....
14L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!