Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengedjem a lányomat Balatonr...

Elengedjem a lányomat Balatonra osztálytársaival?

Figyelt kérdés
17 éves kislányom el szeretne menni a Balatonra 4 osztálytársával együtt. Rendes, megbízható gyerekek, jó környezetből. Van egy apartmanunk Siófokon, és el szeretnének menni 5-en fiatalok. A problémám csak annyi, hogy ebből 3 fiú. A 4. lány legjobb barátnője lányomnak. A kérdésem, hogy ti anyukák, apukák elengednétek a gyermeketeket?
2011. szept. 22. 20:43
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
91%
Kevesebb mint 1 év múlva már 18 éves lesz,nagykorú,felnőtt ha úgy vesszük.Szerintem engedd el a KISlányodat,nem lesz semmi baja,főleg ha fiúk is vannak,és megbízhatóak,gondolom,legalább vigyáznak a lányokra.De egyébként is,nem kell annyira félteni,nem egy ember jött már haza "élve" a Balcsiról!:)17 évesen már biztos van annyi esze,hogy nem csinál hülyeséget.
2011. szept. 22. 20:58
 12/32 anonim ***** válasza:
89%
Már tényleg nem a kislányod. Szerintem sokkal több mindent tud már, amint amennyit hiszel, 17 az már rég nem gyerek. (mondjuk felnőtt sem, de ez más kérdés).
2011. szept. 22. 20:58
 13/32 anonim ***** válasza:
48%
20:57! Ott a pont!! :D Nekem ez eszembe sem jutott:)
2011. szept. 22. 21:00
 14/32 anonim ***** válasza:
41%

Figyelj, egy jó tanács: gondold meg, hogy elengeded-e. Én 19 éves fejjel mondom, hogy inkább a nem felé szavazok. Ez egy remek alkalom lenne a lányodnak, lányoknak, hogy elveszítsék "értéküket." Ha szűz a lányod még, semmi képpen se engedd el a fiúkkal, szerintem. A fiatal szüzeket könnyen rá lehet szedni, egy-két csók, gyengéd simi, és már mondhatja is 5 év múlva: de hülye voltam...

Viszont ha már átesett a lányod a tűzkeresztségen, nyugodtan mehet. Ahogy az előttem szólók is mondták: a fiúk vigyáznak rájuk. :)

15/32 A kérdező kommentje:
nem úgy értem ezt a kislányom szót:) nekem 30 évesen is a KISlányom lesz, de ez nem azt jelenti, hogy nem tudok tőle elszakadni. szülői felügyelet nélkül mennének a fiatalok!
 16/32 anonim ***** válasza:
70%

hihetetlen h mindenki ezen a KIS lányon lovagol

annyira szánalmas h az már vicces XD

2011. szept. 22. 21:05
 17/32 A kérdező kommentje:
szeptember van, tisztában vagyok vele!:) kompromisszumot szeretne kötni velem, ami szerintem elég jó dolog szülő-gyerekközt. ha kitűnő tanuló lesz,mint eddig, illetve meg szerzi angol nyelvvizsgáját, akkor el szeretne ugye menni erre a kis kiruccanásra.. de nem akarok neki olyat mondani, amit nyáron meggondolok, ezért még mosta laposan átakarom gondolni!! ugye nem lenne szép dolog, ha becsapnám, nem lennék képes ilyenre!:)olyat akarok megígérni, amit betartok!
2011. szept. 22. 21:05
 18/32 anonim ***** válasza:
89%
17 évesen nyugodtan mehetnek szülői felügyelet nélkül. Ha itt pesten bulizni mennek,akkor sincs szülő velük,nem?
2011. szept. 22. 21:06
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Én 16 vagyok. Anya megbízott bennem mindig is és én a barátommal és 3 haverjával voltam nyaralni Balatonon. (Barátom meg én voltunk 1 szobában, haverjai másikban.)

Tudom, hogy anyukákat és apukákat kérdeztél, de szerintem az én válaszom hasznos lehet hiszen benfentesként ismerem a korosztályom. (Elnézést, ha zavaró a tegezés.)

Ha a következők egyike sem igaz a lányodra, én elengedném és hozzátenném, hogy akinek engednek, mint például nekem, de figyelnek rájuk azok általában nem élnek vissza a bizalommal (én pl még sosem tettem) ráadásul jelentősen javítja a viszonyt a szülőkkel!

Tehát a következők esetén nem engedném el:

- a barátnője nem annyira megbízható

- a barátnőjének más a mércéje és könnyen befolyásolja a lányodat

- a barátnője elképzelhető h cserben hagyná és a fiúktól nem nagyon számíthatna segítségre

- a lányod könnyen lefekszik valakivel (ezt persze nem feltétlen tudhatod, hogy kikkel feküdt le, de azt igen, hogy volt-e kapcsolata és, hogy azok milyenek voltak úgy kb-ra)

- a lányod könnyen befolyásolható

- a lányod nem védekezik

- a lányod naív

- a lányod hazudós

Ezt tudnám mondani tulajdonképp, illetve javasolnám, hogy ha közelebbi viszonyban vagytok kérdezd meg tőle, hogy haverként tekint-e a fiúkra, meg, hogy mit terveznek.

U.i.: Ötös az anyukai ellenőrzőbe, hogy nem azonnal mondtál nemet, sőt felelősen végiggondolod :))))

2011. szept. 22. 21:10
 20/32 anonim ***** válasza:
90%

Nem értem, miért ne lehetne elengedni, elég nagy már!

Mi a barátnőimmel 8.-os korunkban voltunk hárman egyedül Balatonnál.

Vagy a fiúk a gond? Ahhoz viszont nem kell Balatonhoz menni. :) Egyébként, mivel nem párok mennek le, szerintem ettől valószínűleg nem kell tartanod, szerintem nem erről szólna a dolog.

2011. szept. 22. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!