Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aupair host anyukák nem...

Aupair host anyukák nem szoktak féltékenykedni a férjüket és/vagy gyereküket illetően?

Figyelt kérdés

Aupair = babysitter

host anyuka = a családban, ahol lakik az aupair, az anyuka

Mire gondolok? Az anyuka féltékeny lesz a lány, elkezdi félteni a férjét, netán a gyerekeit...

2011. szept. 21. 08:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%

Nem értem, hogy aki így gondolkodik, minek megy aupairnek?

Érdekes dolog így lenézni a munkaadót, aki fizet és/vagy taníttat, meg elszállásol, pusztán azért, mert felvesz téged... Más örülne...

Szerintem teljesen jó dolog, hogy figyelnek ilyenekre, és nem hagyják kallódni a gyereket egész nap egyedül, mint egyes szülők.

2011. szept. 21. 09:52
 12/17 anonim ***** válasza:
46%
Menj el au-pairnak és megérted. Olyan szépeket írnak a munkáról, de a fele sem igaz.
2011. szept. 21. 10:00
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

Én ezt elhiszem, a konkrét esetben történő felháborodásokat abszolút meg tudom érteni.

De aki már alapból csak azt lenézi, aki aupairt keres (tehát ismeretlenül is), arról nem tudom felfogni, hogy minek megy ilyen állásba.

A kettő nem ugyanaz. Ha szemetek valahol az emberrel, nyilván jogosan kikéri magának, ezzel nincs semmi gond.

2011. szept. 21. 10:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én Angliában élek.A szomszédomék igazi angolok.2 gyerekük van,A fiú kisiskolás,a kislány óvodás.Mindkét szülő dolgozik.Mivel az óvoda itt kint nem egész napos,így kell valaki aki vigyáz a kislányra,majd később a kisfiúra amíg a szülők este 5 vagy 6 óra tájban haza nem érnek.

Jelenleg egy lengyel (szép) lány au-pair náluk.Soha nem volt gond.A szülők kedvelik nagyon,mert jól bánik a gyerekekkel,és a munkáját is elvégzi.

Ők nem azért alkalmaznak au-pairt mert lusták.Hanem azért mert ha az anyuka otthon maradna,akkor egy fizetésből nagyon nem tudnának megélni.(nos itt sincs kolbászból a kerítés)

Kénytelenek mindketten dolgozni,mert az óvoda elég drága,és bár az iskola ingyen van,de a szabad foglalkozások pénzbe kerülnek.(A gyerekek járnak úszni,a fiú jéghokira jár,a kislány balettra.)

Ezek mind elég drágák.Egyébként szeretik nagyon az au-pairt,mert nagyon sajnálják,hogy végleg hazamegy Lengyelországba.(A legtöbb lengyel szerint már otthon is megkeresi azt a pénzt amit itt kap)

Éppen a hétvégén mondta az anyuka,hogy el van keseredve,mert fél,hogy nem talál még egy ilyen rendes,becsületes lányt akiben így megbízott..

Szóval vannak rendes szülők,akiknek eszükbe sem jutna,hogy féltékenykedni kell..

2011. szept. 21. 10:09
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem aki féltékeny típus, az eleve nem is alkalmaz au pairt, vannak külföldön is bölcsődék, gyerekmegőrzők, árban kb. ugyanott lehetnek, mint egy au pair foglalkoztatása. Aki nem bírja elviselni, hogy otthon lakik vele egy idegen, az nyilván inkább ilyen helyre adja be a gyerekét. És tényleg, a legtöbb családban oka van annak, hogy au pairt kell foglalkoztatni, nem azért csinálják, mert lusták. Biztos van ilyen is, de azok baromi gazdagok lehetnek, hogy erre szórják a pénzt, ez külföldön is elég ritka, én még nem is találkoztam ilyennel. Azért ott se dúsgazdag mindenki, akinek van munkahelye, ha nem lenne muszáj valakire rábízni a gyerekeket, nyilván jobb dolgokra is tudnák költeni a pénzt.
2011. szept. 21. 10:51
 16/17 anonim ***** válasza:

ma 10:51

Nem egészen úgy van ahogy mondod.Angliában mint írtam nincs egész napos óvoda vagy bölcsi..Van gyermekmegőrző ahol óránként elkérnek 10-15 fontot,A gyereket nem etetik,nem rakják tiszta pelenkába,csak vigyáznak rá a játékmegőrzőben.Ha nagyon sír a gyerek,akkor egyszerűen felhívják a szülőket,hogy jöjjön érte,mert nem bír magával a kicsi..Az óvoda is jó esetben naponta 4órát foglalkozik a gyerekkel.Ezt még el lehet intézni ingyen.Ugyanis 2 óra ingyenes,kettőt meg az önkormányzat áll.De vagy délelőtt vagy délután viszed..Ha délelőtt akkor max.délig maradhat.Ebédet nem adnak ebben az esetben.Bár ott hagyhatod 8 órán keresztül is,de akkor fizetni kell.Egy sima (nem maszek) óvodában is óránként elkérnek 10-15 fontot is(óvoda válogatja) Ezzel szemben az au-pair jóval kevesebbet kap,és 8-9 órában nemcsak a gyerekre vigyáz,de rendet is rak..Bár a szülők részéről szállást,kaját,és tanfolyamot kap az au-pair de nagyon szerencsés ha hetente kap még+ 100-150 fontot.Lehet számolni melyik éri meg jobban.

Au-pairt általában azok a szülők veszik igénybe ahol minimum 2 gyerek van.(vagy három)

2011. szept. 21. 11:52
 17/17 anonim ***** válasza:
59%

Én voltam au-pair Angliában. Egy elég jómódú családnál, ahol volt kertész, takarítónő, au-pair. Anyuka meg otthon meresztette a s...-ét. Nekem igenis megvolt róla a véleményem. Minek volt otthon, ha a saját gyerekei sem érdekelték?!

Jelenleg nekem is van 2 gyerekem, és tényleg gond munka mellett egyedül. Kár, hogy nálunk nincs ilyen lehetőség. De az igaz, hogy Angliában pl. a legtöbb nő azért alkalmaz au-pairt, mert lusta. Ők eleve jómódúak, mivel azért az au-pair sem olyan olcsó mulatság, hiszen plusz egy személyt el kell tartani.

A kérdésre válaszolva, szerintem ezek a férfiak annyira el vannak telve maguktól, hogy egy kelet-európai lányt emberszámba sem vesznek. Nálunk pl. a pasi 1 év után sem tudta még a nevemet sem. Ennyire foglalkozott velem, pedig annak idején nem néztem ki rosszul.

Annyit azért elmondott az asszony az elején, hogy a munkaidőm lejártával legyek szíves elvonulni, és ne zavarjam az ő együttlétüket. Legalább őszinte volt, hiszen a legtöbben azzal kábítanak, hogy az au-pair családtag. A fenét, cseléd vagy.

Szerintem ha nem viselkedsz kihívóan, és nem keveregsz alul öltözötten a házban ebből nem lehet gond.

2011. szept. 22. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!