Az túl nagy kérés a feleségemtől hogy csináljon elvinni valót +este fürdővizet? Mi a véleményetek? Sokat várok el?
Szerintem a feleseged sem unatkozik egesz nap egy 3 honapos baba mellett + haztartas. A furdovizet igazan megcsinalhatnad magadnak, nem vagy mar gyerek.
Azt is vedd figyelembe, hogy a parod 3 honapja szult, biztos nem konnyu felvenni az anyaszerepet, ha egyedul van, segitseg nelkul.
Probalj megertobb, turelmesebb lenni.
szia!
Kismama vagyok , mostmár görögdinnye hassal:))) Az a baj a gondolkodásommal, hogy nem "egy" szempontot nézek csak,hanem úgy komplexen , ezért nem bizti hogy egyezik másokéval. Görögdinnye hassal is sok teendőm van itthon , néha nehezemre esik , de főzni -több kevesebb sikerrel- szeretek. Az én férjem ugyan nem mondja ki, hogy "Asszony , mire hazajövök jó lenne ha főtt kaja lenne" , és sokszor nem is várja el ; de nekem jó érzés ha mostmár kevesebbszer , de főzhetek neki, nekünk.
Én elhiszem , hogy egy 3 hónapos baba óriási nagy és új kihívás egy anyuka számára; de azért amellett , hogy megterhelő ; a férj "kegyeit" néha keresni kell , mert így laposodik el a legtöbb kapcsolat. A gyerek van , aztán semmi más azonkivül. Gondolom a kajacsináláson nem 18 szelet rántotthúst vagy gordon blue-t értessz ; már 2 szelet melegszendvics is "jólesne"; + beleengedni a kádba x liter melegvízet szerintem nem akkora megterhelés. Na. Őszinte vagyok , de szeretek "két" szempontból gondolkodni...
Már megbocsáss, de mi az, hogy eresszen neked vizet? Nem az anyád, és nem vagy már gyerek... miért, te mit csinálsz addig, amíg ő megereszti neked a vizet? Halaszthatatlan dolgod van? Vagy döglesz a tévé előtt?
Nekem ebből a pár sorból olybá tűnik, mintha te teljesen kiszolgáltatnád magad a feleségeddel, és azt hinnéd, hogy egy 3 hónapos babával egész nap otthon gyerekjáték. Így neki kereken két gyereket kell ellátnia, a babát meg téged...
Az meg, hogy rászólsz, hogy pakoljon el... mi vagy te, a főnöke, ő meg a takarítónő? Az én férjem soha ki nem ejtene ilyet a száján, mert jól tudja, ha rumli van, akkor az azért van, mert hulla fáradt vagyok, és azt is tudja, hogy megcsinálom, amint egy kicsit kifújtam magam. Hogyha meg egyáltalán semmit se segítesz a háztartásba, akkor azt hiszem, hogy semmi alapod beleszólni, hogy pakoljon el...
A kajacsomagolást aláírom, hogy alap, azt meg kéne tennie. De a többi... kicsit gondolkozz el, ha egyszer cserélnétek, fél nap után sírva könyörögnél, hogy visszamehess a gyárba.
Bocs, ha kemény voltam, de teljesen kiakadtam.
Egy mindenórás kismama
Nem vársz sokat, de lehet hogy várnod kell még. Mondd meg neki, hogy kaját muszáj főznie, ha azt akarja, hogy hozz kajapénzt. De főzhet esetleg most, míg pici a kicsi pár hétig egy nagy fazék ételt, bablevest, pörköltet, káposztát, s eleszegeted 2-3 napig.Állj mögé, sugdosd be a nyakába hogy csináljon neked fürdővizet! És húzd bele őt is néha! Kezesebb lesz, meglásd!
Az ilyen kicsi gyerek mellett sokszor idő kell míg be tudják osztani a napjukat. Főleg az első gyereknél. küldd el esténként este egyfél órára, vedd a picit az öledbe! Sokszor az a bajuk, hogy nem tudnak megállni és fellélegezni. 1-2 hónap múlva jobb lesz. engedd panaszkodja ki magát. Nme segítséget vár, hanem részvétet és csodálatot. Rád is sor kerül, még egy pici türelem! Megéri!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!