Nem kellenek barátok. Elhatároztam valamit, de mégis hogyan?
Figyelt kérdés
Már hetek óta ezen jár a fejem. Villamoson, iskolában, itthon. Rengeteg minden érdekel. Fizika, programozás, újonnan a matematika. Folyton csak könyvjelzőkbe teszem be a dolgokat, de nem tudom magam rávenni, hogy meg is tanuljam. Ezért gondoltam rá, hogy a barátaim veszik el az időmet úgy mond. Facebookon is fentvagyok. Ha hanyagolnám és tényleg csak a tanulásra és a hobbimra tudnék fókuszálni, akkor sikerülhetne erőt venni magamon? Mit ajánlassz, hogy rávegyem magamat a tanulásra?2011. szept. 20. 18:58
11/17 A kérdező kommentje:
Mindenképpen egyetem a cél. OKJ kizárva.
2011. szept. 20. 19:20
12/17 anonim válasza:
Na igen, infóból jó az egyetem meg jogból, másból lassan semmit sem ér. OKJ is jó, ha jól választasz és elszánt vagy és mellesleg érdekel is az ág. Ismerek olyan embert aki 2 év gyakorlat után már nettó 200 ezret keresett OKJ-s papírjával, de azt is kevesellte(maximalista). Egy ideje vállalkozó, de nem tudom jelenleg hol tart :D Lényeg: Infóból OKJ (avagy "TISZK"-es sulik mint Debrecenben) szart sem ér!
13/17 anonim válasza:
Meg, hogy inkább a kérdésedre visszakanyarodjak: Tanulás. Akárkit becsaphatsz, magadat NEM! Ha tudod, illetve látod, hogy nem megy, vagy hogy már nem akarod akkor váltsál sulit, ágat. Ne menjenek el az évek feleslegesen. 10. félévre, év végére láthatod mi a helyzet. Tanulási lehetőségek egyre jobbak, talán még nem volt ennyi lehetőség, választék. Igaz egyes középszintű szakmákba is lehetetlen elhelyezkedni.
14/17 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy félreértetted. Suliban nagyon jól teljesítek. Amire nem tudom magamat rászánni, azok a plusz dolgok amik csupán érdekelnek. Matekből mi nem veszünk (egyenlőre kombinatorikát), de engem érdekel az ismétléses/nélküli permutáció, tömegvonzás, stb. Egyszerűen érdekelnek a képletek. Ezekre nehéz magamat rávenni, de közben nagyon érdekel. Mint mondták, lusta vagyok. Viszont változtatni fogok rajta és elszántabb leszek.
2011. szept. 20. 19:39
15/17 anonim válasza:
Akkor szerintem nem érdekel igazán. Érdeklődsz iránta, de valójában nem érdekel. :D
Én pont olyan voltam, hogy ami érdekelt azt tanultam akár nettől akár suliba, ami nem, nem.
16/17 anonim válasza:
A lehető legjobb megoldás, ha szerzel egy olyan barátot akivel végig tudod ezt csinálni. Mármint a tanulást.
17/17 anonim válasza:
Na én járok informatika faktra programozást tanulni, elég jól megy, és érdekel a játékfejlesztés, de sztem távol áll tőlem, hogy több ezer sort kódoljak (miután hónapokig olvastam róla) egy alap 3D-s motort. Akkor már inkább letöltök egyet, mert én szívesebben csinálnék pl. pályákat vagy írnék hozzá történetet. Tehát úgy tűnik, mégsem annyira érdekel a játékfejlesztés, mint kéne... :D (Utóbbit meg csak azért nem csinálom, mert C++ -hoz láttam jó motorokat, és azt még nem tanultunk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!