Mi a véleményed az olyan szülőröl aki külön bejáratú helységet biztosit tini gyerekének?
A külön bejáratú helység egy melléképület,valamikori nyári konyha.
Érdekelne hogy elitéled azért mert különrakja gyerekét a családi háztól vagy helyesnek tartod hogy megengedi a gyereknek hogy külön legyen a szülőktől?
Nem tudom miért, az én szüleimet is mindenki elítélte, mert liberálisabb felfogással neveltek minket a húgommal. (Kb. olyasmik nekünk is, hogy nem veszekedtek, hányra kell hazaérni - tudtuk magunktól is; nem kellett félnünk, hogy nem engednek el valahova, stb.)
A végén csak felnőttünk mindketten rendesen, semmi gond nem volt soha. :D
Szerintem csak vagy nagyon konzervatívak, vagy irigyek, de ne törődj vele, a családi életetekhez senkinek semmi köze. :)
Irigylem, hogy megteheti :)
elmúltam 30 és annak idején nagyon örültem volna egy ilyen megpldásnak, nem is értem mit lehet ezen elitékni?
Anyut mindig bántotta hogy lenézik őt,mert hogy néz már az ki hogy egy gyerek külön lakik a szülőktől,azt csinál amit akar.Mindig mondtam neki hogy nem kell másokkal foglalkozni,nekünk jó igy akkor meg mit számit ki mit mond,de azért tudom hogy fájt neki amit mondtak.
Volt aki azt mondta "jó hogy nem küldöd ela gyereket a háztól"meg addig kell örülni és együtt lenni a családnak amig a gyerek otthon van mert elöbb utóbb ugyis kirepül,szóval ilyenek.
Ó hát én még egy külön szobának is örültem volna, hát még egy külön bejáratú helyiségnek!
Ugyanis hatalmas a házunk, simán lehetett volna egy saját szobám. Vagyis valamelyest volt, de átjáróháznak használta anyám, ezen kívül nemcsak a saját cuccaim voltak benne, hanem mindegyikünk cuccai összevissza és még csak egy pólót sem vehettem ki úgy, hogy anyám ne szólt volna meg, hogy már megint összegyűrtem a vasalását... Ez és sok más miatt rettentően ki nem állhatom anyámat és amint tudok, végleg elmenekülök, az összes cuccommal együtt.
Teljesen jó dolognak tartom, hogy neked külön nyárikonyhaszobád van! :-) Szépen rendet tartasz benne, stb. Ahogy írták fent, nem élsz vissza vele, akkor miért ne?!
Miért kell, hogy a szülő folyton szemmel tartsa a gyerekét és semmi önállóságot ne adjon neki?! A tini az már nem kisgyerek...
Az a szülő, aki a szüleidet emiatt megszólja, az valószínűleg ugyanúgy ellenőrzés alatt tartja a gyerekét, mint engem az anyám. És tapasztalatból mondom, hogy ez nem vezet jóra... Hiába voltam jó gyerek, kénytelen voltam egyre több kis titkot felhalmozni és anyámat csak tűrni, de nem szeretni....
Ha megteheti, miért ne? Nem attól lesz rosszabb a viszonyuk, hogy nem tud azonnal 1 mp alatt átmenni a szülő, ha beszélni akar a gyerekével. Ha a gyerek nem él vissza vele, és a szülő sem hanyagolja el a szülői feladatait, akkor ez tök jó.
(volt osztálytársam és a bátyja sem voltak még nagykorúak, amikor átköltöztek ketten egy örökölt lakásba a szülőktől, mégsincs rossz kapcsolatuk velük...)
A helység az települést jelent (Budapest, London, Debrecen, Győr...) a helyiség pedig falakkal határolt épületrészt (konyha, mosdó, hálószoba)
Ezt már általános iskolában is tanultuk- bocsánat, tanították.
14:24
Köszönöm a helyreigazitást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!