Miért tűrik még mindig a nők férjük/társuk brutális viselkedését?
Pszichológiából tanultuk vmikor: tanult tehetetlenségnek hívják ezt a jelenséget.
Tűri, mert: szereti
anyagi bizonytalanság
csak a gyerek miatt
mert minden reggel megígéri hogy megváltozik, és be is tartja, két napig
fél, mert fenyegeti
Ja, és a férfiak akármeddig megtehetik ezt, mert a rendőrség nem csinálhat semmit amíg vér nem folyik, de ez nem az ő hibája, mert kötve van a keze, ha vér folyik, gyakran már késő. Van távoltartó végzés, aminek az az eredménye, hogy letelik apuka hazamegy és bosszúbúl véresre veri a családot, oszt csókolom
Hát oké, mindebben van valami, de sok nő meg kifejezetten keményen szereti :-)
Aztán meg ha puhány a pasi, már nem is pasi ...
Én se vagyok vérengzős fenevad, de hát a nők hülyesége sokszor határtalan.
Ne legyen puhány a pasi, mert az nem pasi. De ne rajtam bizonyítsa, hogy erős.
Én ilyen családból jöttem, 13 voltam, amikor anyuval elköltöztünk másik városba jó messze. Hát hogy is mondjam. Szerintem rendes ember lettem és felnőttem. Sz_r volt gyerekként átélni, de túléltem. Nem kívánom a gyerekemnek. De az is benne van, hogy manapság már annyira védik a gyerekek lelkét, hogy aztán megverhetik a tanárjukat. De ez már más téma.
Az egyetlen nagy "hátránya" (nem nevezném negatívumnak), hogy nem szeretem, ha a párom iszik. Vagyis mostmár nem zavar, de 16 évesen, amikor még összejöttünk, akkor nagyon "féltem" tőle, hogy ő is olyan, ha iszik (hisz akkor még csak olyan tapasztalatom volt). Aztán soha nem történt semmi és "megtanultam" hogy nem mindenki üt ha részeg. Ma már biztonságba vagyok a férjem mellett akkor is ha ittas. Hisz fiatal, miért ne ihatna. Én ezt hoztam magammal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!