Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én nagyon megváltoztam mióta...

Én nagyon megváltoztam mióta kisfiam megszületett. Kismamák ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel?

Figyelt kérdés
Már nem vagyok az mind régen,hogy mindet lenyelek,és jó pofát vágok!Ha látom,hogy nem olyan kezekbe van a gyerekem aki ezt a kisbabát megérdemelné,igaz össze szorítom fogam de lesbe állok!És ha kell már ugrok is!Szinte már nincs türelmem se az egész családhoz,mindenki fúja a mondókáját de engem senki nem kérdez:érdekel-e?Nincs idegezettem jó pofit vágni,és felesleges kérdésekre válaszolni sem.6 hónapos a babánk
2009. ápr. 22. 20:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Valamilyen szinten megértelek! Szerintem az a normális, hogy az ember csak olyanra meri rábízni akár egy pillanatra is a gyerekét, akiben megbízik. Ilyenkor mindig jönnek a "jó" tanácsok. Én azt csinálom, hogy mindent meghallgatok, de szelektálok...néha igazán jókat tanul az ember, ami meg hülyeség, azt el kell engedni a füled mellett. Én ezt csinálom. Ne akadj ki ezen, vedd úgy, mintha nem is mondanák. Nekünk is 6 hónapos a babánk. Már elég idő eltelt a születése óta, hogy el tudjam dönteni mi jó neki és nekünk.
2009. ápr. 22. 20:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Természetes, hogy az ember változik élete során, hát még, ha megszületik az első gyereke! Minden átértékelődik, más dolgok lesznek fontosak, anyatigrissé válunk. Jól ki van ez találva. A lényeg, hogy túlzásokba nem szabad azért esni, de ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha egy-egy helyzetben úgy ítéled meg, hogy ez nem jó a gyermekednek. Tudni kell azonban szelektálni, mert lehet, hogy valaki mondjuk idegesít, de nem árt a babádnak, csak egyszerűen fárasztó, ilyenkor próbáld nagyon diplomatikusan elintézni az ügyet. Többedik alkalomnál viszont ha már nem elég a célozgatás, mondd el tényszerűen, mi nem tetszik. Lehet, hogy nem is gondolják, hogy nem okés, amit csinálnak. Tudod a jó szándék sok embert késztet arra, hogy másnak az agyára menjen. A lényegtelen kérdésekkel pedig ne foglalkozz, ereszd el a füled mellett, a nyugalmad, de főleg a picié többet ér mindennél!
2009. ápr. 22. 20:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólóval. Igazi anyatigrisek leszünk, ha úgy érezzük valami vagy valaki fenyegeti a picinket. Én is unom már a "bezzeg a mi időnkben" szövegelést, de meghallgatom, és kész. Ha akarok valamit megfogadok, ha nem akkor nem. Pl: anyós a 6 hós kisfiamnak állandóan tejet akar adni. A múltkor megláttam, hogy próbálná itatni vele, hát gondolhatod hogy leordítottam, sőt az összes tejet ami a hűtőben volt kiöntöttem. Na azóta csendben van, és megértette, hogyha énazt mondom nem kap a gyerek még tejet, akkor ő nem dönthet helyettem,és a szavam neki szentírás!!!

Nem neki szültem, hanem magamnak, és ha én így látom jónak, nem bírálhatja felül az ANYA döntését.

Próbálj meg visszavonulót fújni, mikor támad a rokonság a jótanácsokkal, és te csak hallgass az anyai ösztöneidre, és igazad van, állj ki a gyereked mellett! Mindegy hogy ki ellen!

Türelem, türelem, az energiádat inkább fordítsd a picurodra, mint a sok okoskodókra, akik csak idegesítenek.

Sok sikert, és jó egészséget nektek!

2009. ápr. 22. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!