Öcsém barátnője lop! Mit tudunk tenni?
Páromnak eltűnt egy 5ezrese. Pénteken nálam aludt, azóta nem nyitotta ki a pénztárcáját. Most beszélünk, és mondta, hogy volt benne 2 db 5ezres, és az egyik nincs meg. Azóta pedig ki se nyitotta, mert ma voltunk valahol ahol én fizettem, azóta ő semmire nem költött! Én már máskor is gyanakodtam, mert eltűnt egy fülbevalóm és egy övem is, kiderült, hogy túrkált a cuccaim közt is!
Most mit tegyünk? Ha anyáméknak szólok, tuti leordítják a fejem, hogy hogy mondhatok ilyet, meg hazudunk biztos, meg direkt kitaláltuk és gyanúsítjuk! Pedig tuti ő volt, párom nagyon vigyáz a pénzére! Hogy lehetne ezt kideríteni, és visszaszerezni a pénzt? Nekem nagyon sok értékes dolgom van itthon, lakatoljak le mindent vagy mi??
Egyébként amúgy is problémás a csaj nagyon, máskor tettem már fel itt kérdést miatta...
Köszönöm annak, aki tud segíteni!
Tudtom nélkül elmulatta? Hát az biztos nem, érdekes lenne, hogy egyszerre 2 helyen legyen. :D
Egyébként meg máshol biztos nincs, mert minden pénzét be szokott tenni a bankba és kártyával fizet mindenhol. Max. 1-2 ezer Ft szokott nála lenni, de az is csak néha. Ezt a pénzt meg péntek este kapta az apjától, utána egyenesen jött is hozzám, és innen tűnt el a szobámból. Ki más vette volna el? Máskor is túrkált már a cuccaim között, meg tűntek el dolgok úgy, hogy meg se lettek...akkor meg ki más vette volna el? Na mindegy...most úgyse jön legalább 1 hónapig...addig meg kitalálok valamit.
Szia!
Elolvastam az előző írásod is, hogy jobban átlássam a helyzetet.
Nem azzal lenne a gond, hogy intézetbe van, mert ez a szülei szégyene, nem ő tehet róla.
DE! Ahelyett, hogy örülne, hogy egy normális család befogadta-elfogadta- ő visszaél a helyzettel.
Sajnos a szüleid is hibásak ebben, mert az öcsédnek túl nagy teret engedtek. Én elhiszem, hogy beteg volt, vagy most is beteges, de nem az rá a megoldás, hogy akkor megengedünk neki mindent. Ugyanúgy embert, tisztességes embert kell belőle nevelni, aki képes valamit felmutatni akkor is, ha már nem lesznek a szülők.
De ha rá van hagyva minden, akkor sosem fog semmit értékelni.
S mivel ő a kedvenc a családban, gondolom a választottjával is elnézőbbek a szüleid. Amit azonban nekik is figyelembe kellene venni az az, hogyha bajban lennének, ki lenne az, aki segítene? Te és a párod, vagy öcsédék.
Néha le kell mosni a szülők szeméről is a fátylat, mert utána jobban fog fájni, ha nagyot kell csalódni az öcsédben és a barátnőjében.
Üdv. Niki
Kedves Niki!
Köszönöm a válaszod, teljesen egyet értek veled!
Egyébként a segítség nyújtásról annyit, hogy nemrég is a párom adott kölcsön apumnak egy nagyobb összeget...és mindenben én segítek, apunak, anyunak a munkában, most nyitunk majd egy üzletet, apuval én újítom fel, öcsém be se teszi a lábát, pedig lenne mit segítenie. Lány létemre én gipszkartonoztam, festettem meg minden. Öcsém 5 percre múltkor odanézett, aztán benyögte, hogy unatkozik, menjünk. Semmit soha nem segít. Ha segít, akkor a markát tartja pénzért. Ha én összeszámolnám, hogy nekem akkor mennyi járna...
A csaj annyira nem képes, hogy összepakoljon maga után, vagy a fürdőszobában feltörölje a kipacsált vizet. Semmit...most, hogy főzöcskéztek, öcsém mosogatott el a csaj után is...
Másik: párommal voltunk idén Tunéziába nyaralni. Saját pénzemből akartam kifizetni, de mivel most végeztem a fősulin, anyu azt mondta, hogy ad 50ezer Ft-ot, ebből fizessem ki a nyaralást, és akkor tekintsem úgy, hogy ez az ajándékom is a diplomához. Aztán meg mikor hazajöttünk, később a fejemhez lett vágva, hogy én voltam nyaralni is, öcsém meg sehol, hogy fogja ő öcsémet kárpótolni ezért. Hát basszus nem hiszem el. Nem mehetek nyaralni, meg sehová, mert öcsém hogy lesz kárpótolva? A saját pénzemből? És azóta akárhová is akarok menni, mindig az a válasza, hogy ne menjek, mert öcsém szívét fájdítom, mivel kárpótolják majd. Hát komolyan az agyam eldobom. Senki nem állt öcsém elé, hogy menjen nyáron diákmunkára. Persze az volt rá a kifogása, hogy nem talált semmit és ő nem fog szórólapozni...na mindegy. Tényleg nagyon sokat tudnék mesélni. :) Ezek meg már nem is a kérdéshez kapcsolódnak...
amúgy kérdező,írtad hogy jól keres a pasid,akkor miért nem béreltek ki egy lakást és költöztök el onnan?
attól még bármikor meglátogathatjátok a szüleidet,és a kiscsaj se tudna lopkodni tőled
ha meg elköltözöl és a szüleidtől lopkod,az végülis nem a Te felelősséged,mert te mondtad hogy lopkod de nem hittek neked ....
Szia!
Szerintem mondd azt a szüleidnek, hogy amit adtak 50.000 Ft-ot, azért Te tettél is le valamit az asztalra. Főiskolára jársz, mellette segítesz otthon.
Ha az öcséd is itt tartana, akkor neki is kijárna a nyaralás, pénz. De ahogy írtad, ő nem igazán akar segíteni a szüleidnek, akkor nem értem mire fel halmoznák el pénzzel? Oké, hogy a gyerekük, s segíteni kell, de nem szabad, hogy ezt kihasználja az öcséd. Utána úgy lesz vele, hogy minek segítsek, ha úgyis megkapom azt, amit kiejtek a számon.
Itt kellene azt bevezetni a szüleidnek, hogyha ő is többet segít, akkor kap pénzt. Meg kell tanítani a munkára fiatalembert. :)
Niki
Hát igen...sajnos ezzel már elkéstünk. :( Nagyon el lett kapatva...és hát ugye nagyon ritka amikor nem adnak neki, amikor kér, és akkor is kiveri a balhét meg mindenkit elhord mindennek...komolyan apám helyébe én már pofán vágtam volna...
Na de ma jött a csaj...nem hiszem, hogy itt alszik, minden nap 10re vissza kell érnie...remélem nem akar itt kotlani minden nap, és késő este visszamenni...fél órára van innen az az utógondozó. Kíváncsi leszek...amúgy arra gondoltam most, hogy "véletlenül elpottyantok" a folyosón egy valamilyen módon megjelölt 2ezrest. Kíváncsi leszek eltűnik-e, aztán ha igen, akkor odamegyek öcsémékhez és megkérdezem nem látták-e. Ha a csaj letagadja, akkor meg megmutatom neki, hogy meg volt jelölve, aztán jól pofán b.szom és mehet isten hírével. :D Szerintetek? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!