Férfiak! Mennyire számít "annak a bizonyos nőnek" a foglalkozása? Kort is írj!
Az én tapasztalataim alapján meg nem :)
Vannak olyan pasi ismerőseim is, ahol ők viszik haza a százezreket, a feleség meg nem dolgozik, vagy soha nem is dolgozott, vagy eladó volt. EZ szerelem kérdése :) Legalábbis az én ismerőseimnél az.
(mi vagyunk a kivételek, nálunk mindketten vezető beosztásban dolgoztunk férjemmel, ő most is, de én gyesen vagyok)
Én is egyetemista nő vagyok, de nekem nem tűnt fel, hogy számított volna, viszont nekem azért egy kicsit számít.
Nem azt a világot éljük, hogy azok tanulnak szakmát, akik szakmunkások szeretnének lenni, hanem azok, akik sehová máshová nem jók(tisztelet annak a kevés kivételnek).
Az én nagy szerelmem is szakmunkás, és ő a legjobb ember a világon, de látom a maiakat is, tragédia.
Nem hinném, hogy a férfiakat zavarná,hogy nincs diplomád, ha egy értelmes nő vagy. A legjobb barátnőm fodrász, és soha eszembe sem jut, hogy közöttünk bármiféle különbség lenne. Akikkel szemben előítéletesek, azok nem a munkájukkal, hanem a hozzáállással vívták ezt ki.
Előítéletes vagy, nem csak fiatal lehet egyetemista :)
Na de most ez nem lényeg.
Az ízlés nem hülyeség kérdése, felnőtt emberekről beszélünk, mindenki maga dönti el kit választ. Az idős fiatal párosokat sem feltétlenül a pénz motiválja. Sok ilyen párt ismerek és van, ahol a fiatal nő áll sokkal jobban anyagilag. Az érzelmek nem a józan észre épülnek.
Van egy könyv, The Blonde Theory a címe. Arról szól, hogy van egy nagyon csinos ügyvédnő, de nem talál pasit, mert akárhányszor ismerkedik, a pasik megijednek attól, hogy a nő okos. Ezért fogad a barátnőivel, hogy sokkal többet tud pasizni, ha hülyének tetteti magát. Azt hazudja, hogy bárpultos, és fejhangon vihorászik, eljátssza, hogy nem ért semmihez. És tényleg több pasit szerez.
Közben persze a "normális" énjébe is beleszeretnek, és arra a következtetésre jut, hogy egy igazi férfinak nincs kisebbségi érzése, ha a nő okosabb, mert a pasi is lehet ezer más dologban jobb.
Ez az. A "nem találok senkit mert túl okos vagyok és félnek tőlem" egy baromság. Egy értelmes, normális férfi ÖRÜL ha intelligens, sikeres nő az élete párja.
Igaz, van a két véglet: az egyik pasi megelégszik az olyan nővel akinek egyetlen erénye a jó főztje, a másik meg a jó segge esetleg. A másik hülye pasitípus, aki valóban nem akar sikeres nővel lenni mert félti a saját önérzetét.
NA DE: ezek a pasik nekem ugyan nem kellenének. Egyik sem. Az egyik azért mert nagyon le adja a szintet, a másik meg azért, mert túl öntelt és egoista. Nekem olyan pasi kell (és kövezzen meg nyugodtan akinek nem) aki értelmes, sikeres akar lenni, és el akar érni valamit az életben, de szeretné ha a felesége, társa, ugyanilyen jellem lenne. Mert ketten vihetik egymást előre, két ilyen ember igazi jó társa lehet egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!