Mi a véleményed a Rebeka névről? Tetszik? Ha van ilyen ismerősöd, hogyan becézik?
Az egyik tesómat Rebekának hívnák, a másikat Reginának:)
Én meg Patrícia lettem>.<
Lényeg, hogy nekem is tetszik, általában simán Rebinek hívom (bár ebben a formában egy zsidó viccre emlékeztet), vagy Rebusnak.
Szerintem jó. Nekem nem ez a kedvencem, de nem mondom, hogy nem tetszik. A rebis becézés tényleg hasonlít a ribi-re. De a név nem rossz.
Nekem a Rebekáról a Manderley ház asszonya jut eszembe, a Bekiről pedig Balu kapitány.
15.34 = makrancos nénikék. Hát ez nagyon jó!
Amúgy nekem tetszik. A Száz év magányban is volt egy Rebecca. Bibliai név. Kicsit olyan misztikus érzést kelt bennem.
Nagyon tetszik, szeretem ezt a nevet :) Különben nekem Az elsüllyedt világok c. francia mese jut róla először eszembe, abban volt egy Rebeka nevű gyerek.
Én nem becézném sehogy, nem vagyok az a típus, aki szereti levágni a neveket, ha lenne Rebeka nevű ismerősöm, akkor simán így is szólítanám. A fiamnak is, a férjemnek is három szótagú neveik vannak, és nem szoktam rövidíteni, persze vannak beceneveik, de nem névből eredően, vagy legalább is nem ilyen direkte.
Ha nagyon becézni akarnám ezt a nevet, akkor maradnék a Rébék megszólításnál, mint Arany János (bár a versben szereplő Vörös Rébék nem éppen pozitív személy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!