Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnák anyám befolyás...

Hogyan tudnák anyám befolyás alól kikerülni? Többi lent!

Figyelt kérdés
Szakács végzettségem van és szeretnék szakmát váltani és felszolgáló szeretnék lenni,én úgy érzem hogy alkalmas vagyok rá,alkalmasabb mint a szakácsra.Mivel ausztriában dolgozom valamennyire beszélem a nyelvet amennyi a konyhára kell,6 hónapja elkezdtem egy intenzív nyelvtanfolyamot és egész jól megy,de egyfolytában próbálja letörni a szarvamat hogy neked nem megy annyira a nyelv és hasonló dolgokkal,a tanárom egyfolytában dicsér hogy milyen jól haladok és ő szerinte menni fog az adott időre és én is úgy érzem.De anyám egyfolytában elveszi a kedvem.....pedig jobban érzek ahhoz a szakához késztetést és a barátnőm is biztat és ő is mondja hogy nem azért tanultam a nyelvet hogy ne használjam.
2011. szept. 9. 14:04
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja a lényeget kihagytam!Tehát az a lényeg az egészben hogy úgy próbál be állítani mintha én egy szerencsétlen ember ennék aki semmire sem képes és egyfolytában a negatív kritikáival elveszi a kedvem,sokszor már nem érdekel de néha ki nyílik a kezembe a bicska.A helyett hogy biztatna inkább leminősít....mintha egy sz.r lennék
2011. szept. 9. 14:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki, hogy Te akarod eldönteni, hogy mi leszel és nem szeretnéd, hogy elvegye az önbizalmad, szeretnéd, ha békén hagyna. Természetesen ezt kicsit finomabban, ha nem akarod, hogy megsértődjön.
2011. szept. 9. 14:09
 3/5 anonim ***** válasza:
mondd meg anyádnak, hogy tanuljon pozitívan gondolkodni, ne legyen ennyire pesszimista. (Sajnos a pesszimizmus nemzeti sajátosságunk, meg kéne már újítani a gondolkodásunkat, nem csak károgni, meg panaszkodni állandóan). Meg mondd el neki, hogy a tanárod szerint szépen haladsz.
2011. szept. 9. 14:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, az előttem szóló jót írt. Mondd meg, hogy a tanárod szerint jó vagy. És beszélje meg vele a témát, te nem vagy hajlandó vele erről vitatkozni. Elvégre nem ő a német tanár!

Valószínű, h. túlaggódja magát, ő fél, hogy nem sikerül. Fojsd belé a szót legközelebb. Ne szó szerint, hanem szólj rá nagyon határozottan, hogy fejezze be egyszer s mindenkorra, mert csak az önbizalmadat pusztítja. Állandó kritikával nem lehet együttélni!

2011. szept. 9. 14:15
 5/5 anonim ***** válasza:
28%

Ne aggódj,anyám és apám dettó ugyanez,23 éve próbálnak idegelni.De végre van némi változás,végre adtak 1 pozitív mondatot is a 23 év alatt,idén nyáron...Amúgy le kell őket magasról sz*rni én ennyit tudok tanácsolni!

Magadért küzdj,magadért tanulj,és magadért éld el a céljaid!Sok sikert!

2011. szept. 9. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!