Mi a következménye annak, ha szándékosan nem viszem a szülésre az apasági nyilatkozatot?
Szia, en nem is arrol irtam neked, hogy szuksege van-e az apara, vagy sem, hanem most az a "baj" hogy mar elkeszult a nyilatkozat es ilyenkor el mar a jog!
Most leirom neked nalunk hogy volt.
Megszultem, es nem volt apasagi nyilatkozatunk, nem keszult, az apa kulfoldon elt.
Amikor hazamentunk a korhazbol hamarosan jott egy level tertivevennyel (csak alairva lehet atvenni, kulonben megy vissza a feladohoz) a gyamugyrol, hogy menjek be, ha nem teszem meg rendorrel fognak elovezettetni!(valahogy igy volt megfogalmazva, most nem tudom neked pontosan idezni).
Bementem, es mondja az ugyintezo, hogy szuletett egy babam, de hol van az apa???
Elmondtam a tortenetunket, es felirt mindent.
Amikor az apa Magyarorszagra jott hozzank megtette az apasagi nyilatkozatot, es igy a nevere kerult a gyerek, vallalta hogy o az apa, uj szuletesi anyakonyvi kivonatot kapott a gyerek, azonnal. Most mar az apa nevevel.
Ez mas tortenet igaz, de csak azert irtam le, hogy vigyazz, mert nem tehetsz meg mindent amit kigondolsz!
Szerintem nem art ha bemesz a gyamugyre, ne feljel, menjel be anyukaddal vagy baratnoddel, es megkerdezed amit akarsz, ne feljel ez a lenyeg, es vigyazz az egeszsegedre, ne idegeskedjel!
Most hogy a neven lesz a baba majd, kell hogy gyerektartast fizessen!
Az lehet,hogy egy szemét alak,ezt nem vonja senki kétségbe,de akkor is joga van a gyerekéhez.Sőt,a bíróság megállapítja a láthatási jogot is ha kéri.Természetesen kötelezettségei is lesznek,mint pl a tartásdíj megfizetése.
De ezekhez is el kell ismerni hivatalosan az apaságot.
Vigyázz magatokra nagyon,tényleg ne idegeskedj.
Nagyon sajnálom,hogy ilyen felelőtlen link alakkal hozott össze a sors.
Most azert is jo, hogy van apasagi nyilatkozat, mert 1. szules utan igy nem lesz gondod legalabb a gyamuggyel, nem lesz herce-hurca mi legyen a gyerek neve, hol az apa...stb. egyszeruen az apa vezetek nevet kapja a baba, es kesz. Elvegre o az apja. Majd remelem azert megbekelsz idovel, es akkor mar fel sem fog tunni neked a nev, mert ez lesz a termeszetes.
A 2. amiert jo, hogy keszult apasagi, igy fizetnie kell gyerektartast, es azert ez nem mindegy, hiszen a gyereket nem tudod levegobol eltartani, es igenis fizessen is! Gondoskodjon is a gyerekerol legalabb a havi gyerektartassal, ha massal ugysem fog.
Most kovesd hogy hol lakik, tudd a lakcimet, es a munkahelyenek a cimet, nevet, mindent.
Annak mar most jarjal utana, hogy amikor majd meglesz a babad, hogyan kell a gyerektartast behajtani rajta! Amikor megszuletik a baba tudjad, hogy hova kell menni, mit kell tenned, hogy minel elobb utalhassa a penzt a babanak!
Mindenképpen vidd el a papírt magaddal, mivel amikor az apasági nyilatkozatot aláíratták (nálunk is) elmondta az ügyintéző, hogy ezt nem lehet visszavonni. Személyesen menjél be a polgármesteri hivatalba, ahol aláírtátok az apasági nyilatkozatot, és mond el a problémádat. Ők az egyetlenek akik megtudják mondani mihez kezdjél. Ők az illetékesek.
Nagyon sok sikert! Ha van kedved írjál privit!
Szia, Nem tudom mi lett veled, de a fentiek eléggé félreinformáltak. Apasági nyilatkozatot szerezni nem kötelező. Az, hogy kit jelölsz meg apának, az egy dolog. Tényleg csak annyi történik, hogy a te nevedre anyakönyvezik a gyereket.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!