Hogyan deríthetném ki a 'származásom'?
Figyelt kérdés
Weisz a vezetéknevem, szerintetek? Szüleim semmit se mondanak ezzel kapcsolatban...2011. szept. 8. 13:52
12/24 anonim válasza:
Ha màr kérdezõ feltette ezt a krdést, nem akarok ez miatt én is egy uj kérdést inditani a Ternyàk az milyen név eredete lehet?
13/24 anonim válasza:
most őszintén, miért kellett lepontozni????? biztos rendkívül értelmes az illető, ha eszinte ez a válasz nem hasznos. a levéltár az egyetlen hiteles módja a származás kiderítésének. senki nem fogja tudni felkutatni az őseit a szépirodalmi könyvekből.
14/24 anonim válasza:
Engem is nagyon érdekelne, h honnan származok, kik az őseim, Keresztes a vezetéknevem....és a családom meg nem igen tud semmit a név eredetéről, meg nem is nagyon érdekli őket....hát nem tudom h lesz. Nem tudjátok mennyibe kerül egy családfa kutatás( már úgy értem, h akik ezzel foglalkoznak, mennyiért vállalnák el)?
18/24 anonim válasza:
Weisz, Kohn, Grün... tipikus zsidó nevek.
19/24 anonim válasza:
Hát igen, én is szívesen jobban feltérképezném a családfám. Eddig csak apró morzsákat szedtem össze innen-onnan.
Engem is érdekelne, mennyibe kerülne egy kutató... Főleg, hogy az én családom valahova Erdélybe nyúlik vissza, ott kéne levéltárakban kutakodni.
A Weisz pedig valóban német (bajor, sváb..) vagy zsidó név.
20/24 anonim válasza:
A Weisz zsidó név, nem német/sváb. Gyakori név a németek között de ez nem azt jelenti, hogy német név, hanem azt, hogy azok a németek is zsidók akiknek ez a neve :)
Nekem Simon a vezetéknevem, és ne is tudtam, hogy zsidó név, csak pár napja jöttem rá. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!