Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tarthatnám a kapcsolato...

Hogyan tarthatnám a kapcsolatot az öcsémmel?

Figyelt kérdés
Van egy 23 évvel fiatalabb öcsém akit az alkoholista apja nevel.Egy időben jártam hozzá,elhoztam nyaralni,de mióta meghalt a nagymamája megszakadt a kapcsolat.Nagyon rossz körülmények között él.Az apja agresszív.Mikor utoljára találkoztunk(kb 5 éve)azt mondta gyűlöli őt.Néha csomagot küldök neki,iskolakezdésre,karácsonyra.Azt szeretném ha tudna róla hogy vagyok neki,de az apja miatt nehéz.Félek a rossz nevelés miatt elkallódik.12 éves kisfiúról van szó.
2011. szept. 8. 12:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Bocs kérdező, de én is a 'kedves válaszadóval' értek egyet. Te csak a kifogásokat keresed, de lépni, ténylegesen tenni valamit az öcsédért, már nem megy. Aggódsz érte, de nem próbálod kiemelni az alkoholista, agresszív apja mellől?? Csak a szád jártatod és a lelkiismereteded próbálod az évi 1-2 csomaggal megnyugtatni, mert legbelül te is érzed, hogy tehetnél többet is.
2011. szept. 8. 13:58
 12/13 A kérdező kommentje:
Mivel az öcsém anyám eltitkolt terhességéből született,nem az apámtól egy másik pasitól,és szinte rögtön elhagyta,nem találkoztunk csak egy évben 1-2szer.Nincs közöttünk igazi kapcsolat.A körülményeiről is hallottam,mert míg élt a mamája ő nevelte ha nehezen is.Akkor többször találkoztunk.A családom nagyon ellenzi a kapcsolatot vele,én mégis szeretnék találkozni.Az apja viszont ellenzi ezt.Bemehetek a gyámügyre de mi alapján mondok én bármit hiszen nem látom,csak hallom a nagymamámtól,és el tudom képzelni,mert az apa ivott régen is,csak ott volt a nagyi.Nem tudom ha igazak ezek a dolgok akkor az iskolai gyerekvédelem nem járna el?Mindegy ezeket csak akkor tudom meg ha beszélek valahogy a gyerekkel.Igazából azt hittem van itt olyan aki hasonló cipőben jár....csak kioktatást kaptam...majd megoldom.
2011. szept. 8. 14:18
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Most én nem értelek... ha nem akarsz a gyerekkel foglalkozni, akkor a csomag az olyan mézesmadzag lehet neki... hogy van valahol távol egy nővére, akinek futja egy 30ezeres tankönyv-füzetcsomagra, hogy elpostázza, de azért annyira mégse szereti, hogy 1-2 napra - és akkor ugye nem költözött hozzád - elvigye az alkoholista agresszív apjától.

Ha meg senki se akarja, hogy foglalkozzatok egymással, és igazából te se annyira, akkor meg ne erőltesd... pár füzettől nem lesz jobb az élete, nem az, amire igazán szüksége lenne, hanem a törődés, a szeretet, hogy valakinek fontos, hogy valaki motiválja, hogy ne jusson olyan sorsa, mint az apja...

Én 18 éves korom óta, amióta nagykorú vagyok és vállalhatnám öcsém gyámságát, 1000%-ig biztos voltam benne, hogyha árvaságra jutnánk, vállalnék plusz melót akár egyetem mellett, mert inkább meggebedek, de nem hagynám öcsémet cserében se elkallódni, mert anyukánkon kívül csak mi vagyunk egymásnak. Ha benned nincs ilyen érzés, akkor nem tudom jobban szemlélteni, hogy mire lenne szüksége annak a fiúnak igazán, ami nem pár füzet...

20L

2011. szept. 8. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!