Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben az esetben összeköltözné...

Ebben az esetben összeköltöznétek a párotokkal?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy a pasimmal már többször is szóba került az összeköltözés. Azért is, mert már több mint 3 éve vagyunk együtt és szeretjük egymást, szeretnénk együtt lakni, másik meg az, hogy ritkán tudunk találkozni (ennek az okait most nem részletezném).

Én szívem szerint össze költöznék vele, de van vele egy baj. A pasim szereti költeni a pénzt, valamint abba a városba ahová mennénk nagyon sok haverja van és azokkal csvarog, sokszor nagyon sok pénzt költ rájuk, képes az utolsó forintját is rájuk költeni, gondolok itt arra hogy meghívják egymást a kocsmába, büfébe. Egyébként nem alkoholista. Mivel nem vagyunk gazdagok, így albérletbe mennénk, de én már most félek hogyan élnénk meg. Mert ugye minden hónapban fizetni kell a lakbért, rezsit, kaját.. Félek, hogy ő ugyanígy folytatná és az én szavam nem érne semmit. Egyébként szeret, nagyon jól kijövünk csak azok a rohadt anyagiak... Nem tudom mit csináljak, már párszor mondtam neki hogy ne szórja így a pénzt, egyébként nem csak a haverokra költi hanem magára is (ruha, cipő, finomságok) és az a baj hogy nem tud megáljj-t parancsolni magának. Kérlek ne írjátok, hogy szakítsak, nagyon szeretjük egymást. Köszönöm. 23/L

2011. szept. 7. 18:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Összeköltöznék vele a lehető legkisebb és legolcsóbb lakásba és adnék Neki 2-4 hónapot! Ha nem megy akkor az 5. hó elején szépen hazamész. Én ezt tenném.

23/N

2011. szept. 7. 18:23
 12/14 anonim ***** válasza:
81%

én nem tudom eldönteni, hogy mit csinálj, de elmondom a saját sztorimat :D

egy éve költöztünk össze a párommal, ő pont az ellentéte volt a tiédnek, gyakorlatilag semmire nem költött, borzasztóan skót volt :) aztán összeköltöztünk, fele-fele arányban fizettük a bérlet, rezsi költségeit. de a kajában végülis nem állapodtunk meg, de mivel én értem haza előbb és én főztem, én mentem a boltba is...és neki soha nem jutott eszébe, hogy "vajon miből lett az asztalon a vacsi, vagy a reggeli, amit minden nap csomagoltam". Aztán hiába mondogattam neki, hogy az összes fizetésem elfogy minden hónapban, nem foglalkozott vele. Aztán egyszer elkezdtem azt csinálni, hogy magam ettem a munkahelyemen, itthonra meg nem vettem semmit...aztán így leesett neki, hogy nem úgy van, hogy csak "úgy" van kaja...azóta minden okés...

a sztori annyiban hasonlít, hogy ha a párod elkölti az összes pénzét egész egyszerűen ne vegyél neki kaját, ne adj neki, mindig úgy intézd, hogy neked legyen és kész...majd rájön :)

2011. szept. 7. 18:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Az utolsó, 86%-os válaszadó vajon minden párját kidobta egyből, ha olyan probléma akadt, ami jelen esetben még csak elméletben létezik és meg sem történt? Még nem verte el szegény srác az összes pénzüket, és a leendő gyereknek sem okozott semmilyen kárt. Nem hinném, hogy egyből 6 láb mélyre kellene ásni, csak mert még nem él együtt senkivel, és a saját pénzét még arra költi, amire akarja.

Nem mondom, hogy nincs bent a pakliban, de ez pont egy olyan helyzet, ami személyiségtől, neveltetéstől függ, amit mi, kívülállók nem ismerhetünk. Még a saját párja sem minden esetben. Úgyhogy puding próbája az evés:)

2011. szept. 7. 18:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Csak úgy menj bele az összeköltözésbe, hogy garantáltan minden felesben megy! Fizetéskor leperkálja a lakbér+rezsi felét! Ha el is mész vásárolni, tedd el a blokkot és kérd el tőle annak a felét. vagy egyszer te fizetsz, egyszer ő. Beszéld meg vele a játékszabályokat, ha nem tetszik, akkor nem lesz összeköltözés.
2011. szept. 7. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!