Mennyit illik/kell fizetni ebben az esetben? (Lásd lent)
A kedvesemmel élek együtt, az ő lakásában, ő dolgozik én tanulok. Ami pénzem van azt a szüleimtől kapom. Ezt természetesen tudta ő is, mikor hozzá költöztem. Ugyanúgy bevásárolok, nem csak ilyen 2-3ezres tételeket, emellett "otthonról" folyamatosan hozok amit tudok kaját, ezt-azt, amire a háztartásban szükségem van (befőtt, edény, tészta, rizs, akár kész kaját is a főzésből stb stb.), főzök, mosok, takarítok. Otthon felvetődött, hogy nem-e kellene egy meghatározott összeget adnom a páromnak, nehogy szóvá tegye, hogy nem adok neki pénzt. Én megkérdeztem, azt mondta, hogy nem kell, de ha akarom, akkor fizessem ki a rezsi felét. Én őszintén kicsit megdöbbentem. A szüleimnek még nem is mondtam, mert szerintem nem lennének felvillanyozva az ötlettől, hogy ez így is elég sokba van, nem hogy még egy fél rezsit is kirakjak. (Ami ráadásul ugyanennyi volt neki akkor is, mikor én nem laktam nála.)
Munkán gondolkodtam, de nem igazán tudok elmenni az egyetem miatt, mert a többséggel ellentétben én tényleg járok, így nem kevés idő ráadásul igen hülye beosztásban, és nem is tudom, akkor hogy tennék főtt ételt az asztalra mindennap plusz ugye otthon sem csak láblógatás van, hanem tanulnom kell. A másik meg, hogy a szüleim ki is akadnának, ha azért mennék dolgozni, hogy aztán "leadjam" a pénzt... Fogalmam sincs, hogy mi lenne a normális, de mostanában zavar a dolog, mert abba is belegondoltam, hogy az én édesem szépen költ magára is, én meg, ami pénzt kapok, az elmegy kajára ilyesmire, és ilyenek, hogy fodrász, csak szívom a fogam, hogy jó lenne, de nem tudok menni, mert milyen már, hogy én neki "semmit" nem adok, inkább magamra költöm, szóval ahelyett, hogy magamra is költenék megy a boltba, vagy múlt hónapban csak simán odaadtam neki...
Majdnem hasonló helyzetben vagyok én is. Csak én nem kapok nagyobb összeget a szüleimtől.A párom végtelenül türelmes..és tudja jól, ha fordulna a kocka..pl. elveszítené a munkáját, akkor rám mindig számíthatna..úgy hogy nem okozna lelkiismeretfurdalást, hogy egy ideig én tartanám el.
A párod tisztába volt a helyzettel, így szerintem "elég" amennyit eddig is nyújtottál..hisz nem arról van szó, hogy sajnálod a pénzt, hanem egyszerűen nincs. A szüleidet pedig megérteném, ha kiakadnának a rezsis témán..hisz feltételezem ők sem gazdagok. Remélhetőleg egyetem befejezése után is együtt maradtok és akkor már te is többet tudsz segíteni..
Ne legyen rossz érzésed!
Lehet, nem vagyok illetékes, mert én régóta önálló keresettel rendelkező nő vagyok, de azért -ha nem haragszol - akkor ideírom a véleményem.
Nem írtad, hogy tartós közös jövőt terveztek-e. Mert ha igen, akkor abban a közös életben bizony benne van/lesz, hogy egyszer egyikőtök, másszor másikótok keres többet, kevesebbet, vagy esetleg semmit. De azért közös, hogy kiegyenlítitek egymást, és nem fele-fele arányban.
Ha meg még nem tudod, hogy hogyan alakul, akkor tényleg illik beszállni a költségekbe. Megértem, ha úgy érzed, neked ez nagy teher, mert fizikai képtelenség, hogy pénzt keress, de a másik oldal: mi van, ha most ő nem vesz el tőled egy forintot sem, állja az iskolai idődben a lakhatásod, aztán meg egyetem után lelépsz mással?
A férjem most jár másoddiplomára. Én keresek többet még így baba mellett is, de tudom azt, hogy nekünk ez most befektetés és majd megtérül: Igen rossz néven venném, ha mikor lediplomázik utána más élvezné az eredményét akár anyagilag is.
Ha nem tudsz méltóképpen társa lenni anyagilag, akkor ne lakj vele. Lakj külön a szüleidnél, vagy kollégiumban, vagy közös albérletben.
Én - ha egy olyan férfival élnék együtt, aki nem az életem végső társa - kitartottnak érezném magam, ha ő állná a költségeimet.
Persze, ha feleségnek akar, és neki jó így, akkor más a helyzet. Akkor meg kell értenie, hogy nincs jövedelemed egyenlőre, később viszont lesz egy diplomás, szorgalmas felesége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!