Segítség, Karácsony? SOS, most én vagyok a hülye?
Vázolom a helyzetet, nem lesz rövid de légyszi olvassátok végig!
Szóval: párommal 4 éve vagyunk együtt, tavaly decemberben költöztünk össze, akkor minden állati össze-vissza volt, szóval mindketten otthon karácsonyoztunk a szüleinknél.
DE: tegnap párom azt mondta idén karácsonyozzunk együtt itthon a macskákkal. Én meg ööööö. Nem tudom, persze tudom, h ez lenne a normális, hiszen együtt élünk de ebből nem jöhetek ki jól.
Én szeretek a szüleimmel karácsonyozni, nem kell főznöm, mindig isteni a kaja, rengetegen vagyunk és mindig becsiccsentünk és anyámmal meg nővéremmel együtt röhögünk a régi szobámba egy pezsgő társaságában. Ha ketten lennénk, akkor főznöm kéne, ami nem lenne baj, de nem vagyok egy ász :/ és a karácsony megfelelő menü nélkül GÁZ. Plusz nem tudok elképzelni egy kétfős karácsonyt mi mindig rengetegen szoktunk lenni, mivel két tesóm van plusz egy mostoha tesó.
Ez a kisebbik probléma a másik a szülők...anyám fix nem örülne ha nem mennék haza, de még ez sem a legnagyobb gond!
A legnagyobb az a párom anyja ugyanis egyszer egy (gondolom) jelzés értékű anekdotát adott elő arról, h amikor a párom még azelőző barátnőjével volt együtt, akkor egyik karácsonykor hóhelyzet miatt majdnem nem tudott otthon lenni, ő meg sírógörcsöt kapott. WTF???
Na tehát probléma: ha itthon karácsonyozunk akkor a kétszemélyes buli az izé...nem lenne fergeteges mivel főzni sem tudok még annyira, mmint tudok, és finom lesz de nem egy ünnepi menüt, plusz két főre ünnepi menüt??? Sütit viszont csak muffint tudok! Se hókifli se bejgli semmi ilyesmi! JA és persze államvizsgázni fogok és nem lesz ilyesmire időm.
Ha egyikünk családjánál karácsonyozunk a másik megsértődik, ha egyiknél sem, mindkettő. Plusz én nem akarok az ő családjával karácsonyozni, mert vagy az enyémmel, v csak vele.
Akkor most h jöjjek ki ebből jól??? Ötletek?
"ha a drága mama megsértődik, akkor szerintetek ki lesz a hülye k.va aki elszakítja a magzatot a család kebléről????"
Nézd! Ez az egész intelligencia kérdése. Hogy te hogyan tálalod. Ha így: "Mama, 24-én nem jövünk magukhoz, otthon akarunk lenni kettesben"... akkor te leszel a hül.ye k.va.
Ha intelligensen adod elő, pld: "Anyuka, már most szeretném megbeszélni magukkal, hogy Lackóval megbeszéltük, a 24-ét kettesben szeretnénk otthon tölteni, mint egy külön kis család. 25-én jövünk ide Anyukáékhoz, 26-án meg anyuékhoz megyünk. Így beszéltük meg, ugye jó lesz így?" - Ha erre lehülyek.rváz, hát akkor nem normális, és nem is baj, ha nem marad meg a kapcsolat köztetek a továbbiakban.
Tehát határozottan, intelligensen, de ugyanakkkor kedvesen, és szeretettel kell ezt megoldani.
Hát csak ahogy páromat ismerem ő majd 24-én délelőtt közli az anyjával h nem megyünk, v amikor hívja h hol van már... :/
MErt én az én anyámmal simán lerendezem az nem gond.
Az nem lesz jó, mert akkor párommal fogok összeveszni :D
Ugyanis nem szeret az anyjával vitázni, igazából a párom nem vitázik megmondja h ez van, az anyja meg rágná a fülét, na most ha az anyja rágja a fülét, akkor egyszer csak kiakad és összeveszik vele, szóval ha én is mondom el, akkor is max december 10 után h kevesebb idő maradjon a fülrágására :D De lehet h az lesz h mindenkivel nekem kell beszélnem!
De ebben az esetben kérnék segítséget: Amikor kettesben voltatok a párotokkal, akkor milyen volt egy karácsony? Mert én csak a minimum 8 fős forgatókönyvet ismerem :/ Amikor 8-an 8 féleképpen díszítjük a fát végül összeveszünk, aztán az este folyamán még legalább 3x összeveszik valaki valakivel, és az egész olyan vicces, és végül mindenki nevet.
Szóval tudnátok írni egy két személyes forgatókönyvet, h kb mire számítsak? Jó tudom, minden úgy lesz ahogy én akarom, de akkor is!
omg micsoda problémák,igazából csak akkor tudom elképzelni a problémátokat,ha ilyen 100km-es távolságok vannak a párod és a te szüleid,valamint ti köztetek.
24-e kettes
25-26 a családoké.
Márpedig valakinek be kell adnia a derekát.Ez az egyik.A másik, hogy még előreláthatólag van 40 évetek együtt karácsonyozni, avagy épp a rokonsággal, miért kéne a 2011-esen kiakadni?
Nálam nem volt ünnepi menü,ha egy tojásrántottát csinálok általában vacsorára szalonnával, már azt is agyondícsérte.Csináltam egy jó kis tejszínes csirkét,pürével,tiramisuval és átjött a párom 24én,viszont már novembertől a lakásom karácsonyi díszekben pompázott anno.Olyan kellemes érzés volt bennünk már novembertől kezdve, hogy egyáltalán nem érdekelt melyik nap kihez kell utazni.Pedig nálunk voltak távolságok rendesen a családjaink közt.25-én 26-án volt olyan év,mikor külön voltunk,de mindig meg volt a kis közös 24-énk.
Vedd fontolóra, hogy te 24-én a családoddal miért szeretnél jobban lenni? S az első közös 24-ei karitokat a pároddal miért tolnád el inkább 2012-re????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!