Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám iszonyat rossz helyzet...

Anyukám iszonyat rossz helyzetbe került és nem látja rá a megoldását. Mit tehetnénk? Nagyon fontos dolog!

Figyelt kérdés

Kb. 1 éve elvált apukámtól, majd összeházasodott egy férfival, akivel már össze is bútoroztak, eladták a saját lakásaikat és vettek egy közöset. Ez egy elkapkodott lépés volt, efelől immár egyikünknek sincs kétsége. Csakhogy, menet közben derült ki, miután már összecuccoltak, hogy a férfinek van egy csomó adóssága, elmaradása, fizetése pedig csak hébe-hóba nagy kínkeservesen, azt is úgy löki oda anyának mint valami alamizsnát, tehát ő nyögi a férfi terheinek is a nagy részét.

Hozzátartozik, hogy ez az úriember már rengeteget sumákolt anya előtt pénzügyekben és nincs kizárva, hogy azóta is azt teszi. Úgy bánik anyával mint kb. egy házicseléddel, alig beszél, csak a napi eseményekről lehet vele kommunikálni, anyát pedig sokszor meg sem hallgatja. Rettentően lekezelő, egy flegmatikus valaki, és folyton másban keresi a hibát.

Eleinte egy valóságos tündérmesét adott be anyának, és ennek a bűbájos légkörnek a látszatát mindaddig sikerült fenntartania, amíg meg nem jelentek a nehézségek.

A kérdésem az lenne, hogy mi tévő legyen anya a jelenlegi helyzetben? Elválni... ez tűnne számára a legtisztább megoldásnak, de az utóbbi időben már majdnem évente költözködtünk egyik helyről a másikra, másrészt kicsi az esélye, hogy egy szimpla családi házból lehetne 2 valamire való panellakást vásárolni. Valószínű, hogy nagyon rosszul jönnének ki a válásból.

Ilyen körülmények között mit tehetnének szerintetek?

Kérlek benneteket, hogy a kioktatást most mellőzzétek. Válaszaitokat előre is köszönöm!

2011. szept. 4. 20:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet úgy tekinteni ezt a házasságot, és a felmerült kiadásokat, mint elsüllyedt költség. [link]

Ami előtte volt, az nem érdekes, a mostani helyzet adott, abból kell gazdálkodni. Válás és újrakezdés, vagy szenvedés és továbbsüllyedés együtt.

2011. szept. 4. 21:14
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nem megy az, hogy válni, újrakezdeni, megint válni, megint...stb. Én most ebben a helyzetben azt tenném, hogy KIBÍROM. Nem tudom, te hány éves vagy, de nagyocska lehetsz, és a fogalmazásod alapján okos is. Most úgy kell tenni, mintha egy vállaé

s lenne. Felvállaltam, megcsinálom. Ügyelve persze, hogy legalább ne romoljon tovább a helyzet. És aztán, ha te felnőttél, akkor lehet szétnézni, hogy na most akkor mit lépjünk.

2011. szept. 4. 21:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem bizony, hosszú távon sehová sem vezetne az állandó ugrándozás kapcsolatból kapcsolatba. Köszönöm a válaszod, felvetem majd neki, bár a tűrésen kívül másból sem áll a kapcsolata az illetővel. Értelmetlennek látszik folytatni, főleg, hogy nemrég a pszichiátrián kötött ki miatta. Borzasztóan bánt ez az egész!
2011. szept. 5. 08:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elmondás alapján ez a férfi csalással lépett ebbe a házasságba, és használta ki anyagiakban a nőt.

Megéri így ez a kapcsolat?

Kérdező, hány éves vagy? Van-e még fogékony korú lánya anyádnak? Arra is kell gondolnia, hogy milyen példát örökít tovább a családban.

2011. szept. 5. 19:50
 5/7 A kérdező kommentje:

21 éves vagyok, és annyiban fogékony, hogy felfigyelek az elrettentő példákra (így a jelenlegire is).

Ő egyébként nagyon félt engem attól, hogy gondjaim származnak az ő huzavonájukból, bár ennek a réme jelenleg nem fenyeget.

Tegnap azt mondta, mindenképpen beadja a válópert.

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

2011. szept. 6. 07:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Adja be és az ügyvéddel konzultálva esetleg próbálják meg menteni, ami menthető, mondván, hogy megtévesztéssel csalta ki a fickó a pénzt. Nem sok esély van rá, hogy jól jöttök ki ebből, de talán lehet kevésbé szarul..
2013. febr. 8. 23:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia, mi lett?

A házasság előtt szerzett adósság egyedül a férfit terheli, anyukádnak semmi köze hozzá jogilag.

2014. jún. 22. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!