Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apósom el akarja tenni láb...

Apósom el akarja tenni láb alól anyósomat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Mindig is rossz kapcsolatuk volt. De most már beteg is apósom, ápolásra szorul, mert több betegsége is van, neurológián, pszichiátrián is volt már többek közt, van valami idegi alapon izomrángása is vagy mi. Kezdődő skizofréniája is van, szoval anyósom ápolja. Egy ideje elkezdte kérdezgetni anyósomat, hogy mikor milyen számlát hogy fizet be, mi a határideje és ezeket írja le egy papírra, meg hogy hol van az anyósom életbiztosítási papírja, stb. Nemrégen pedig azt vette észre, hogy valami üvegeket dugdos a szekrény aljába.Mikor elvette anyósom, apósom rávetette magát és dulakodni kezdtek, mire fel végül eldobta anyósom az üveget, hogy szálljon le róla. Tele van zúzódással, és meg van rémülve, mert az egyik üveget valahogy mégis megkaparintotta, amiben fel van oldva valami rém büdös anyag és rá van írva (apósom írásával), hogy patkányméreg...

Nem teljesen beszámítható már az öreg, de innentől kezdve már életveszélyes és teljesen kivagyunk, hogy most akkor mihez is kezdjünk, hová forduljunk, mert a napnál is világosabb, hogy anyósomat el akarja intézni....írjatok már valami épkézláb tanácsot, hova érdemes ezzel fordulni, mit lehet lépni?

2011. szept. 3. 12:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Gondnokság alá helyezni konkrétan mit jelent? Lehet hülye kérdés. De az, hogy valami házi ápoló jönne hozzá?

Egyébként 4 unoka van, és a legkisebb másfél éves sincs, szoval tényleg eléggé nagy a veszély náluk...

2011. szept. 3. 15:04
 12/17 A kérdező kommentje:
Ja most olvastam utána, az nem jó, mert akkor ugyanúgy otthon lenne, ha gondnok jönne ki hozzá! Annak meg semmit nem engedne meg... csak anyósom szívna mégjobban..
2011. szept. 3. 15:09
 13/17 anonim ***** válasza:
Én javasoltam a gondnokság alá helyezést. (cselekvést kizáró vagy korlátozó). Szerintem kevered valamivel. Ez inkább jogi kategória, pl.: haszonélvezet miatt. Lesz egy gondnoka (anyósod), aki olyan, mint a gyereknek a szülő: jognyilatkozatokat tehet a nevében, pl. após akkor hiába haszonélvező, nem adhatja el a házat (amit haszonélvezőként igen).
2011. szept. 3. 15:24
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha nem kerül szakszerű és komoly felügyelet alá, ez a pasi képes és mindenkit kinyír.
2011. szept. 3. 16:22
 15/17 A kérdező kommentje:
Az anyósom biztos nem akar a gondnokja lenni, azokután, hogy pont őneki esett neki. Őt akarja megmérgezni, szoval a dolog pont az ellenkezője, szabadulni akarunk tőle, vagyis inkább menekülni!!!
2011. szept. 3. 17:15
 16/17 anonim ***** válasza:

ismét én:)

Anyósod életében nem jelent szinte semmit, ha ő lesz a gondnok. Az nem azt jelenti, hogy gondoskodni kell róla. Attól még betehetitek pszichiátriára, vagy akárhova.

Igazából ezentúl anyós (vagy aki a gondnok lenne) felel após ügyeiért. pl.: Nem vehet és adhat el semmit, a nyugdíjának csak kis részével rendelkezhet, ettől függetlenül be lehet tenni akárhova.

2011. szept. 3. 18:59
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
De kérhettek hivatásos gondnokot is a Gyámhivataltól, ha anyósod nem akarja vállalni.
2011. szept. 4. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!