Távoltartási végzés. Mit, hogy? (Többi lent)
Exem zaklat, fenyeget, zsarol, az erkélyünkre mászik éjszaka és még folytathatnám. Mi a menete a távoltartási végzés kérésének? Gondolom fel kell jelentenem, amitől egy picit félek, mert csak olaj lenne a tűzre :S Mennyi időre szól egy ilyen végzés? És mit tehetek, ha ennek ellenére a közelembe jön? Továbbá, ha az életveszélyes fenyegetése nem ellenem szól, attól még feljelenthetem azért én?
Köszönöm szépen!
Bemész a rendőrségre,elmondod a sztorit.
De ()-ben jegyezném meg h az én exem hozott két tanút arra h nem is úgy van ahogy én mondom,és én lettem a hatóság félrevezetője.Nem hiszem h megéri.Inkább verd pofán.
Hát az gyönyörű... Az a bajom, hogy ha be is megyek a rendőrségre és el is kezdődik valami, az idő, mire tényleg eljutunk odáig, h tárgyalás vagy akármi, és addig?
Nem hiszem, hogy tudna "tanút" hozni, már az ő barátai is mellettem állnak, elfordultak tőle teljesen. Nem tudom, mit csináljak... Tegnap reggel itt ült a kapu előtt és várta, hogy menjek dolgozni, annyi szerencsém volt, hogy szabin voltam...
Szerintem kérdezd még meg a Jogi Fórumban
Fontos, hogy megfelelő kategóriába kerüljön. De azt is meg lehet tenni, hogy keresel egy hasonló kérdést ott, és azt folytatod.
Itt is felteheted a Jog kategóriában (a Politika alá van téve), itt a Gyakorikérdések.hu-n viszont nem lehet régi kérdést folytatni, újat kell nyitni.
Valószínűleg több lehetőségi is van, nem csak a távoltartás. Pl. én úgy sejtem, hogy valószínűleg megáll a zaklatás vádja is.
Tanúk: nem tudom, hogy megy ez Magyarországon, én úgy képzelem, hogy talán egy webcam is segíthet, ha meg váratlanul szokott jönni a dolog, úgy meg a gépet folyamatosan is bekapcsolva lehet hagyni, úgy tudom, csak annyit eszik, mint egy erősebb villanykörte. A lemezterület nem tudom, hány óráig tud venni folyamatosan törlés nélkül, ez az adott konfigurációtól függ, meg a videó minőségétől. Persze élő tanúk is jól jöhetek.
Ha meg nem szeretnél a hatóságokhoz fordulni, akkor ,,polgári'' vonalon is elintézheted a dolgot, egy ügyvéddel küldethetsz neki egy (igazi) ügyvédi felszólítást. Nem tudom, mennyibe kerül, de egy sima levél nem lehet olyan sok, érdemes lehet megkérdezni.
Persze én nem vagyok hozzáértő, az ingyenes fórumokra meg írnak szakértők is, de azért az a legbiztosabb, ha még plusz a NaNe-t is megkérdezed, ők (úgy tudom) direkt az ilyen ügyekre vannak kiképezve hogy tanácsot tudjanak adni.
(Előző az ügyvéd felszólítás költségére adott válaszra vonatkozott)
Köszönöm a visszajelzést, és sok sikert kívánok Neked. Az ingyenes fórumok jók (Jogi Fórum + Gyakorikerdesek Politika/Jog rovata), de néha (szerencsére ritkán) van személyeskedés is (néha még a JogiFórumon is), szóval ha esetleg (nagyon kis eséllyel) rosszul sül el, akkor se keseredj el (joghallgatók vannak ott, és néhány ügyvéd meg bíró). A NaNe-nél meg viszont külön erre képzik ki a szolgálatosokat, hogy nőbántalmazásos-zaklatásos ügyekben tudjanak segíteni, ott nem kell félni semmi ilyesmitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!