Mit tegyek, hogy anya ne programozza be az egész hetemet? Már lassan életem sincs
14 éves vagyok,idén fogok felvételizni.Igazából az a gond,hogy a hét minden napját van valami "szabadidős elfoglaltságom" és emiatt semmi időm nincs szórakozni,barátokkal lenni.
Pl. itt van az ez évi "heti rendem"
Hétfő:suli(07:00-14:00),tenisz(14:30-15:45),tánc(17:00-18:30)
Kedd:suli(07:00-15:00,közben a suliban matek előkészítő),zenesuli(15:00-16:30),úszás(17:00-18:15)
Szerda:suli(07:00-14:00),angol előkészítő(14:30-16:30),zongora óra(17:00-17:40)
Csüt.:suli(07:00-15:00,közben magyar előkészítő a suliban),spanyol különóra(15:30-16:30),tánc(17:00-18:30)
Péntek:suli(7:00-13:00),tenisz(13:30-14:45),zenesuli(15:00-16:30),úszás(17:00-18:15),matek különóra(18:30-19:30)
Szombat:úszás(10:00-12:00)
És még ezek után kell tanulnom otthon,mert nem akarom,hogy az átlagom lemenjen 4.8 alá...:S
Csak olyan sz@r,hogy alig van időm magamra és a barátaimra(fodrászhoz és kozmetikushoz is hétvégén kell mennem vagy korán reggel vagy este fele).
Anyának meg félek mondani,hogy ez sok,mert akkor csalódna bennem.Muszáj bejutnom jó gimibe,különben nem vesznek fel a jogira sem és akkor annyi az életemnek.Én vagyok a szüleim egyetlen gyereke és tudom,hogy jót akarnak nekem,de ez már sok.Olyan fáradt vagyok mindig.És szinte az összes különórán annyi házit adnak fel,hogy egy élet nem elég arra,hogy megtudjam csinálni őket.
14/L
Most az a gondod, hogy nem tudod leadni, vagy hogy nem akarod? Vagy nem tudod, hogy le akarod-e adni? Vagy csak simán jó volt leírni, hány különórára járhatsz egy héten?
A kommentedből nekem az jön le, te sem tudod mit akarsz.
HA eldöntötted mit akarsz kihagyni akkor közöld a szüleiddel, KÉSZ.
A jognak meg a magánóráknak pedig semmi köze egymáshoz!
Az úszást nagy valószínűséggel hagyom,mert az gyűlölöm...Meg télen folyton meg vagyok miatta fázva.A tánccal meg az a baj,hogy nem lehet átteni/halasztani/kivenni egy alkalmat,mert versenyekre megyünk és muszáj gyakorolnunk.De szerintem repül még a napirendemből a spanyol óra(vagy átrakjuk vasárnapra,még nem tudom) és a zenesuli,mert a gitárt már megszokásból csinálom,nem is szeretem annyira,a szolfézs meg hááát...ott vagy alszom,vagy facebookozom vagy röhögök,szóval sok értelme nincs.A zongora meg kibírható,legfeljebb megbeszélem a tanárommal,hogy legyen fél óra.De amit a legeslegjobban gyűlölök,az a matekkülönóra...És a suliba is járok matekfelkészítőre,szóval az felesleges.
De nem tudom,hogy ezt hogy mondjam el anyunak...:S
Tulajdonképpen te mit akarsz? Te döntöd el, hogy mire akarsz és mire nem akarsz járni.
Szerintem a tenisz, tánc, úszás, zongora és a zeneiskola teljesen felesleges. Ezekből én csak 1-et vagy maximum 2-t hagynák meg, mert a jogihoz úgysem kell. Ezek csak hobbik.
Nem a sok különórán meg felkészítő fog múlni az eredményed. Én felvételi előtt csak matek különórára jártam, de teljesen felesleges volt, mert az sikerült a legrosszabbul, pedig különórákon jó eredményeket értem el. Mégis felvettek különórák nélkül is egy jó középiskolára utána pedig egyetemre is.
Most így be van táblázva minden perced, a középiskolában szintén, az egyetemen is rengeteget fogsz tanulni utána pedig a munkában sem lesz egy perc szabadidőd sem. Használd ki a gyerekkorod amíg lehet! Korodhoz illő keretek közt szórakozz, barátnőzz.
Szerintem ez baromira sok,sosem értettem az ilyen szülőket....miért nem kérdezi meg lányom te hogy gondolod?vagy mit szeretnél?
Csinálj magadnak egy uj beosztást,üljetek le és beszéljétek át,biztos megtaláljátok a közös nevezőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!