Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatalok, felkészültnek...

Fiatalok, felkészültnek éreztétek magatokat az együttélésre?

Figyelt kérdés

Elsősorban olyanok válaszát várom, akik fiatalon mentek férjhez/költöztek össze párjukkal. Felkészültnek éreztétek magatokat egy saját háztartás elvezetéséhez? Főzés, mosás, takarítás stb. Hát arra, hogy egy külön család legyetek, ahol ti döntötök mindenről?

21 éves vagyok, még a szüleimmel élek (egyetemi időszakban albérletben barátnőkkel) de valahogy olyan éretlennek és felkészületlennek érzem magam egy saját háztartás elvezetéséhez, pedig hamarosan jön az összeköltözés/házasság. Nem a kapcsolat terén vagyok éretlen, hanem az ilyen házias dolgokban (legyen bármiről szó).

2011. szept. 2. 12:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
hozzáteszem,nem minden az én dolgom a férjem rengeteget segít háztartás,gyerek körül,ő is szeret főzni,szóval könnyen ment a dolog nekünk 22L vagyok
2011. szept. 2. 12:32
 12/21 anonim ***** válasza:
93%
A saját, külön háztartás, egy saját otthonban a párunkkal, a világ legjobb dolga. Függetlenül mindenkitől. :)
2011. szept. 2. 12:32
 13/21 ava87 ***** válasza:
Persze, mivel már előtte is külön laktam a szüleimtől. Fél éve vagyok férjnél, de már jópár éve külön élek, eddig is főztem, mostam, takarítottam, bevásároltam, intéztem az ügyeimet. Nálunk csak azt kellett összehangolni, hogy ki mit hogy szokott meg, hogy szereti, de ezt simán meg tudtuk oldani.
2011. szept. 2. 12:35
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

20 éves voltam,mikor külön költöztünk a szüleimtől, a párommal albérletbe. Eleinte én is "féltem", leginkább attól, hogy sosem fogok olyan jól főzni, mint az anyósom. Ő az az igazi kiszolgálom az uramat nő, állandóan főz, mindig. És nagyon finoman. Aztán telt múlt az idő, rájöttem, hogy a házimunka egyáltalán nem nagy dolog, ha úgy intézem jó móka, mindent meg lehet tanulni. És a főzés? Hát, azon sem stresszelek, jó evő a párom, és a minap szuper bókot kaptam tőle:

- Tudtad, hogy jobban főzöl mint anyád?

Én meg szárnyaltam a boldogságtól, ugyanis anyukám is finomat főz. Az anyósomat meg már nem akarom túlszárnyalni... ugyanis rájöttem, hogy hiába finom amit főz, nem boldogok... nagyon nem.

2011. szept. 2. 13:47
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
én 20 a férjem 22 volt mikor 3 hét után összeköltöztünk. egy cseppet sem féltünk semmitől sem. ennek már 7 éve, ma már házasok vagyunk.
2011. szept. 2. 14:02
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Jahj, én anyósom is az a "kiszolgálom az uram" típus... Minden nap főz, de van, h többfélét is, és kerekre nyalja a férje seggét. Apósom még egy zsömlét sem ken meg magának, mert anyósom állandóan körülugrálja. Ennek ellenére a házasságuk borzasztó. Apósom úgy beszél anyósommal, mint egy kutyával. Viszont, fordítva sincs meg a tisztelet. Külön szobában vannak, mert nem tudnak meglenni egy szobában 10 percnél tovább (békésen).

Természetesen anyósom engem is mindig oktat, hogy hogyan lássam el a fiát..hogyan szolgáljam ki. Meg, hogy mit tegyünk, hogy jó legyen a házasságunk.. szóval belekontárkodik mindenbe, holott a saját férjével és házasságával kéne foglalkozni... De ennyi, már megszoktam a viselkedését, és nem figyelek oda rá :)

Viszont, én tudom, hogy sokkal jobban főzök, mint anyósom. :P Ebben a férjem is mindig megerősít.

Bocsi az OFF-ért.

2011. szept. 2. 14:05
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a háztartás vezetés mit takar. Mert én most egyedül élek, magamra főzök, mosok, takarítok, akkor én is háztartást vezetek? Vagy csak akkor számít annak, ha más ruháját is beválogatom a mosógépbe? Ez most komolyan érdekelne.
2011. szept. 2. 14:20
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyedül élsz, akkor is te vezeted a háztartást, te csinálsz otthon mindent. :)
2011. szept. 2. 14:22
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
21 évesen, lány létemre nem érzem annak magamat. Bár faluban nőttem fel, kertes házban, teljes családban,abszolút harmóniában. Ha muszáj lenne, bármely feladatot elvégezném, minden feladathoz kiskoromtól fogva hozzászoktam. De Pestre kerültem egyetemre, így ez a világ megszűnt, anyukám 1 hétre valót főz, így néha csak takarítanom kell. Bár van párom, nem élünk együtt, még nem is szeretném, 3 év van még az egyetemből, ráérek akkor összeköltözésen gondolkodni.
2011. szept. 2. 14:49
 20/21 anonim ***** válasza:
én nem éreztem kész magam, és néha még most is úgy érzem, hogy nem vagyok feleségnek való. Pedig imádok a párommal lenni, jó külön élni, szoktam is takarítani, mosok, főzök, de néha besokalok és ellustulok. Egyébként ha gyerek lenne, másképp álnék hozzá. Egyébként nem nagy dolog, mi albérletben élünk, ha reggel hétkor nekiállok, kitakarítok 2-3 óra, vásárlás, közben megy a gép, és kettőig meg is főzök. ő is szokott segíteni, meg lehet szokni :D
2011. szept. 2. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!