Lehetünk keresztszülők, ha más vallásúak vagyunk?
Férjem református, én római katolikus vagyok.
Felkértek, hogy legyünk mi a keresztszülők aminek nagyon örülünk.
Lehetünk mindketten az eltérő kereszteltség ellenére?
Ha igen, milyen vallású lesz a kisbaba?
Hogy hogy milyen vallású lesz a kisbaba? Amilyen vallásúra a szülei keresztelik.
A katolikusok szoktak prüszkölni, ha az egyik fél, vagy mindkettő más vallású. A reformátusok ebből nem csinálnak problémát...
Szerintem nem lehet, hiszen a kersztszülő feladata vezetni a gyereket a vallásos életben. Egy református keresztszülő hogyan látná el a gyerek katolikus nevelését?
Hogy milyen vallású lesz a baba? Amilyennek nevelik. Egyébként ki keresztel? Katolikus pap? Református lelkész? Ő mit szól a különböző vallású keresztszülőkhöz?
Gondolom katolikus szülők gyereke a keresztgyerek, így katolikus lesz ő is.
Lehettek keresztszülők, csak nyilatkozni kell, hogy keresztény szellemben nevelitek a gyereket.
Nem tudom milyen templomban lesz a keresztelő, igazából azt sem kérdeztem, a szülők milyen vallásúak.
De akkor eszerint református templomban simán lehet a keresztelő annak ellenére, hogy én katolikus vagyok hiszem férjem református.
" A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen templomban lesz a keresztelő, igazából azt sem kérdeztem, a szülők milyen vallásúak. "
Pedig ezeket az alapvető kérdéseket fel kellene tenni a szülőknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!