Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiak! Létezik olyan hogy...

Férfiak! Létezik olyan hogy apai ösztön?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra gondolok, hogy pl mikor egy nő várandós lesz szinte onnantól él benne az ösztön, hogy a gyermeke az első, alapvető dolog hogy szereti a saját gyermekét akármilyen is, védelmezi, és születésétől fogva gondoskodik róla. Sok nő panaszkodik itt is hogy a párjuk nem tud mit kezdeni a babájukkal, és eltávolodik a feleségétől, a gyermek első éveiben. személyes tapasztalat is ez(de mi megjavultunk) és sok pár él így a környezetemben. Arra lennék kíváncsi hogy mit él át egy férfi ha gyermeke születik, miért nincs valami hasonló ösztönösség bennük mint a nőkben, arra hogy mostantól máshogy kell élni az életet . És mivel tudom hogy mindennek két oldala van, mit gondoltok arról hogy a nő ilyenkor mit ront el?? Miben változik rossz irányba a szemetekben?

Miért nincs meg mostanában a gyereknevelés iránti tisztelet? Mintha az fele olyan értékes munka sem lenne, hogy tisztességes embert akarsz nevelni a gyerekedből, mint az hogy eljársz nap nyolc órában melózni, főleg úgy hogy ez a dolog csak pár évre szól manapság mivel az anyák is ugyanúgy melóznak.

2011. szept. 2. 09:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Elhitted, hogy szerelmes beléd? Nagyon naiv vagy.

Mert ugye az elvált szülők gyerekének már nincs is apjuk....

2011. szept. 2. 13:17
 12/14 anonim ***** válasza:
Igen,egyáltalán nem olyan, ha csak 2 hetente láthatja,mintha vele élne!! És ha otthagyta volna miattam a nőjét,akkor a nő bosszuból ellene nevelte volna a gyereket!! És elveszitette volna a lányát. Így inkább van egy kihült kapcsiban, de a gyerekével 1ütt, mint egy szerelmi kapcsolatban de a gyereke nélkül!! Vannak még ilyen apák tudod... és mielött belekötsz, ezt nem ő mondta nekem,hanem magamtól jöttem rá!!! Tehát igenis van apai ösztön,ami mindennél erősebb...
2011. szept. 2. 14:06
 13/14 A kérdező kommentje:

Nőként én is azt látom, hogy sok nő esik abba a hibába, hogy elhanyagolja (érzelmileg!!) a férjét, és minden szeretetét a babára irányítja. Én sosem voltam ilyen, mindig adtam magamra, mire a párom hazajött rendes ruhában vártam csinosan , próbáltam visszaszerezni az alakom, a gyerek mellett tanultam, é igyekeztem hogy mire hazaér a munkából minden kötelező el legyen intézve, hogy csak egymásra figyelhessünk, de a gyerek után egyértelmű hogy amíg nem alszik vagy nincs egy nagyi aki elvigye addíg ő is velünk van. Hárman is szerethetjük egymást, és úgy is lehetnek élvezetesek a

korábbi kedvenc programok. Csakhogy a pasik nagy részének ilyenkor nincs türelme a gyerekhez, mert fáradt meg ideges a munka miatt stb, pedig a gyereknevelés is stresszes és ugyanúgy munka még ha nem is keresel vele pénzt. Persze minden alól vannak pozitív és negatív kivételek.

A nők megváltozott viselkedése azért kicsit érthető, kötelességük csúnyán fogalmazva életben tartani a szerelmük gyümölcsét, akit jó esetben mindketten akartak. A gyerek egy átaludt éjszakája olyan élmény az anyának mint a dolgozó férjnek egy sikeres üzlet pl, persze az összehasonlítás furcsának tűnhet.

Ez viszont általában nem tart örökké, csak ki kellene várni, esetleg ha nem megy, előbb beszélni róla, és nem egyből más nő karjaiba rohanni. Az a nő is előbb utóbb majd akar gyereket, és akkor kezdődik minden előröl.Hányok az olyanoktól akik még azt a pár hetet sem bírják ki szex nélkül szülés után és már mennek a tilosba.Nem kellene sok, csak néha észrevenni hogy együtt könnyebb. Vagyis beszélni róla néha önzetlenül segíteni a másikon. Sajnos párkapcsolatokban is gyakori az önzőség..

2011. szept. 2. 16:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem abszolút ember függő, kinek mennyi és milyen a felelősségérzete, milyen neveltetése volt, és hogy mit tapasztalt otthon gyermekként. Nekem még nincs saját családom, de ha lesz tudom hogy mindent meg fogok tenni értük! :)

25F

2011. szept. 2. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!