Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne en legyek...

Mit tegyek, hogy ne en legyek a fekete barany?

Figyelt kérdés

Ket evig kint eltem Apuval az USA-ban. O ott dolgozott, es kivitt magaval. De lejart a munkaltatoi vizuma, emiatt hazajottunk. Nem sikerult letennem a 10. osztalyos osztalyozo vizsgat, ezert most nem 11.-be, hanem 10.-be mentem.

USA-ban nagyon jol ereztem magam. Sok baratnom es baratom volt, akik most nagyon hianyoznak. Onmagamat tudtam adni mellettuk! Felve mentem ki, mert beszeltem tul jol angolul. De szerencsere gyorsan megtanultam, es jol boldogultam. Annyira boldog mar reg ota nem voltam. Amiota Anyukam elhunyt (9 eves voltam), magambafordultam, es nem is voltak barataim. Az ottani barataim sokat segitettek, hogy ismet boldog legyek.

Most pedig ott kellett hagynom oket, es itt vagyok ismet Magyarorszagon. Ma az osztalyfonokom bemutatott az osztalyban, es kerte, hogy meseljek magamrol. Mar a bemutatkozassal elszurtam mindent. Veronikanak hivnak, de mondtam, hogy hívjanak Roonie-nak. Ezt a becenevet a baratnoim adtak nekem, es megigertem nekik, hogy Magyarorszagon is hasznalni fogom, mert nagyon fontosak nekem. Az osztalyban ezt elmondtam, es rogton mindenki nevetett. Tobb dologgal probaltam menteni magam, de nem sikerult. Elso latasra megutaltak.

Annyira rosszul esik. Anyu biztos boldognak szeretne latni, mint az elmult evekben, de itt nem megy. Remenytelen minden.

Mit tegyek, hogy megvaltozzanak?

17 eves lany.

2011. szept. 1. 17:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Koszi!

Mar jelentkeztem az oszi nyelvvizsgara:) igazabol nem szeretnek Magyarorszagon maradni, mert kint jobb eletem volt. Mindenki vidam volt korulottem, osszetartottunk, etc. Meg nem kellett nelkulozni. Apu ott forintba atszamolva kb 900 ezret keresett, itthon pedig 250-300-at, amibol meg sokat levonnak.

A buli nagyon jo otlet, koszonom!:) nekem eszembe sem jutott. Az egyetlen baj csak az, hogy Apuval egy tarsashazban lakunk, ahol a szomszedok miatt nem lehet partyt rendezni. De majd a videki nagyszuleimnel meg tudom valositani:)

Kepzeld! Jovo heten csutortokon es penteken osztalykirandulas lesz. Talan ott sikerul tobb osztalytarsamat is megismerni!

2011. szept. 4. 14:46
 12/17 anonim ***** válasza:

A társasházban is lehet bulit tartani, csak más félét. Lehet pl. filmet nézni, vagy társasozni. Lányokkal körmöt festeni, fiúkról csacsogni ;]

Osztálykirándulásra vigyél fényképezőgépet, ha van. Utána a képek tök jók beszélgetési alapnak: cseréljünk képeket, írd ki a képeket ;] Csinálj rólunk közös képet, stb.

Egyébként ha szeretnéd/igényeled, akkor szívesen beszélgetek veled ;]

2011. szept. 4. 21:22
 13/17 A kérdező kommentje:

Koszi az ujabb otletet:) Kint jo idoben mindig az udvaron voltak a bulik. Mindig furodtunk a medenceben, tancoltunk, es tobbszor volt barbecue-zas is. Az en bucsu partym is ilyen volt...

Szerinted az jo otlet, hogy ha megmutatom a kint keszult kepeket? A film nezes nagyon jo szorakozas lehet, csak nem tudom az izlesuket.

Egyebkent ma mar tobben is beszeltek velem, akik eddig csak kinevettek. Szerencsere vannak olyanok is, akik segitenek a tanulasban. Sajnos a nyelvtan nem megy:(

Az osztalykirandulasra viszek fenykepezot:)

2011. szept. 6. 14:59
 14/17 anonim ***** válasza:

Hát, én képeket csak akkor mutatnék, ha ők kérdeznék. Vagy ha beszélgetés közben szóba kerül egy barátnőd, akkor megemlítheted, hogy majd mutatsz róla képet. De úgy, hogy itt van 10-20-30 kép, nézzük meg! úgy nem.

Persze, ha jó idő van, akkor jó ötlet a sütögetés, de most így ősszel szerintem a lakásban is jól tudnátok magatokat érezni. Egyébként itthon kezd divatba jönni a Halloween party, azt esetleg szervezhetnél. Tőled hitelesebb lenne! ;] És akkor éjjel jöhetnek a horror filmek! :]]]

Filmek: vannak olyanok, amik sosem mennek ki a divatból, mert klasszikusok! :]

2011. szept. 6. 20:59
 15/17 anonim ***** válasza:
Na, mi a helyzet?
2011. szept. 19. 20:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia,

Én úgy költöztem Magyarországra, hogy egész életemet előtte amerikában töltöttem. 16 éves voltam ekkor. Akcentussal beszéltem magyarul is, az iskolában pedig nagyon nehéz volt, mert nem beszéltem kettős integrálokról a szüleimmel, szóval csak angolul tudtam a szavakat.. De próbáltam beilleszkedni és nem sokat beszélni amerikáról, mert észrevettem, hogy az az emberben ellenszenvet vált ki. Pl észrevettem, hogy te még a jófej szó mellé is odaírtad, hogy nem tudod így használják-e.. Ha csak két évet éltél kint amerikában és 15 évesen mentél ki, akkor nem kellene, hogy problémáid legyenek a magyarral.. Nem lehet, hogy ezért ilyenek veled az osztálytársaid, mert azt hiszik, hogy csak játszod az agyad? Nekem úgy tűnik eléggé túlreagálod a dolgot, ez nem olyan, mintha 10 évesen kimentetek volna és 15 évesen jöttél volna haza, hogy ne találd Magyarországon a helyed. Bocsi, ha durván hangzik, de én így gondolom.

2013. júl. 8. 23:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Festesd át szőkére magad. Akkor szőke bírka leszel.
2013. okt. 4. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!