Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kikészít már teljesen mindenne...

Kikészít már teljesen mindennel. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Elváltak a szüleim, és a mostohaanyámmal van a gond. eddig jóban voltunk, azt hittem minden rendben lesz de nem. Minden lépésemről tudni akar, belebetegszik ha nem mondom meg hová megyek. Megszoktam mondani(amikor már nagyon ki vagyok rá bukva akkor megyek el szó nélkül, de ha hazajövök elmondom hol voltam), kérek engedélyt hogy elmehetek e ide-oda. Annyira betegesen aggódik hogy az szörnyű. Nincs saját gyereke, és most azt hiszi hogy ő az atyaúristen, mindent megszabhat stb... Idegesít, néha ordibál is velem. Még neki áll feljebb ha nem mondom meg mit csinálok amikor bemegyek a szobámba. Egyszer kérdezte, mondtam zenét hallgatok, nem hiszi el, megsértődik, és azt mondja ,,ja persze..." Egyszer nem szóltam hozzá, most meg gyerekesen leutánoz, ő sem szól hozzám, tisztára olyan mint egy gyerek. Apám le se szarja, előtte nem csinál ilyeneket, játsza az angyalt. Olyan ostoba, rosszul vagyok tőle... Már megmondtam neki hogy hagyjon békén (amikor a barátommal mentünk moziba is csak 2 percenként hívogatott)kikapcsoltam a telefont, és amikor hazajöttem (apa dolgozott) elkezd ordibálni hogy nincs jogom kikapcsolni meg minden. Anyukámhoz sem mehetek el a drága mostohaanyucim engedélye nélkül... Elegem van! Ordítsam le én is a fejét vagy benne legyen annyi ész hogy hagyjam rá? Hiába mondom apának is csak nevet, ő nem így ismeri. Anyának sírok emiatt ha tudok, kicsi koromban apámhoz ítélt a bíró, nem tudom hogy így elköltözhetek e anyához. Mit tegyek? Nem bírok várni, nincs már türelmem hozzá, úgy leordibálnám hogy... És ez suli előtt nem jön jól. Hányingerem van tőle... 4 éves koromban váltak el a szüleim, 8 éves korom óta vannak együtt apámmal, és a kamaszkor kezdetén kezdődtek a gondok. Sosem csináltam semmi olyasmit hogy cigi, szökés stb, rendesen tanulok, rendes barátaim vannak. (ők nem tudnak sajnos segíteni, náluk sem aludhatok nehogy véletlen ne mondjam el nevelőanyámnak hogy mikor keltem fel) Különben meg rettegek, hogy egyszer nehogy megüssön (eddig nem történt meg) Apámnak is próbáltam már sírva mondani, gondolkoztam azon hogy egyszer felveszem hogy viselkedik... ez jó ötlet? A nevelőanyám 40 éves, én 17. Viselkedésre mondjuk úgy 12 lenne ha nem kevesebb... Bocsánat, ha nem elég érthető, de ki vagyok már...
2011. aug. 31. 14:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
93%

Én ismerek a családi körömben olyat, akit kicsi korában az apjának ítéltek váláskor, hát mi ne mondjak elég sz@rul is járt vele...

17 éves, könyörgöm, lehet hogy még nem nagykorú, de ennyi idősen már csak eltudja dönteni hogy neki mi a jó, nem? Ha nem szeret ott lakni, próbáljon meg elköltözni.

Akármennyire félti is a nevelőanyja, akkor is túlzás, hogy nem engedi pl máshol aludni (17 ÉVESEN!), és nem csinálhat azt a szobájában amit akar.

Én ismerem azt az érzést, amikor tudom, hogy ha hazaérek, nem a szó jó értelmében leszek "otthon".

Ha a nő ordibál vele, és a lány attól tart hogy megütheti (mégha eddig nem is tette), annak oka van. Én például, akiről tudom, hogy szeret és félt, és óv mindentől, fel se merül bennem hogy akár megüthetne.

2011. aug. 31. 15:33
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ha majd anyuval találkozom (messze lakik) akkor mindenképp beszélek vele erről. Csak attól is tartok hogy ugye anyu, apu nem látja, a nevelőanyámról meg kinézem hogy ha apu előtt is letagadja akkor még a bíróság, vagy anyu előtt is. :(
2011. aug. 31. 15:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Akkor mindenképpen vegyél fel egy ilyen beszélgetést, vagy kiabálást.

Nem tudom, hogy mennyire vagy messze a 18-tól, de utána már bíróság nélkül is költözhetsz szerintem. Lehet, hogy addig megérné várni, mert ha elkezdődik akkor se vége se alja nem lesz a tárgyalásoknak :S

2011. aug. 31. 16:39
 14/14 A kérdező kommentje:
Áprilisban leszek 18 :/
2011. aug. 31. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!