Van itt olyan aki nagy válság után tette rendbe a kapcsolatát? Vagy ismertek ilyen párt?
Ja igen tovább gördíteni a gondolatmenetet: szegény férjem úgy élte meg ezt, hogy ő állandóan dolgozik ÉRTÜNK, és mégse volt nekem jó sose semmi, sokszor sírtam, destruktívvá váltam, és az ő szempontjából nézve ok nélkül voltam elégedetlen.
Jaj de nehéz dolgok ezek :)
Jaj második,hát tuti össze lehetne kötni őket.:)
Szó szerint ugyanez van itt is.
Nem értékelem hogy sokat dolgozik és mindig elégedetlenkedek szerinte stb.
Amit a gyerekről irtál abban is nagy igazság van és én is igy gondolom.
Bármennyire vártuk,bármennyire szeretjük azért eltávolit minket.
Persze erről nem a pici tehet hanem mi mert nem figyeltünk oda egymásra.
A megértés sokat segít. Amikor rájössz, hogy valójában mit is akart mondani a másik vagy miért is viselkedik úgy.
A "Társasjátékok" c. könyvben olvastam, hogy a férfi és női agy különbözősége miatt pl. ha egy férfi némán elvan a szobában és netezik, számítógépezik és egy szót sem szól a párjához, a férfi úgy éli meg az egy légtérben való tartózkodást, hogy együtt vagyunk. És ez neki jó. Nem kell ahhoz beszélgetnie, hogy együtt érezze magát azzal, akit szeret. Egy nő eközben magában füstölög, hogy már csak a szgép a fontos neki, velem már nem is törődik, ki tudja ki mindenkivel flörtöl a neten, ha levegővé változnék, észre se venné. És a férfi közben azt hiszi, minden rendben, hisz együtt volt azzal akit szeret.
Ebben a könyvben volt az is leírva, hogy egy nő akkor érzi szeretve magát, ha a párja bevonja őt mindenbe egy kicsit, és nem rekeszti ki az élete bizonyos területeiről. A férfi pedig akkor érzi szeretve magát, ha elismerik őt, felnéznek rá. Nem csak bizonyos tulajdonságait, hanem a tetteit, hogy ő ügyes, milyen jól megoldott bizonyos problémákat, lehet rá számítani, jó apa, jó férj...Tehát neki nem elsősorban arra van szüksége, hogy naponta elmondják neki, hogy szeretlek, hanem erre az elismerésre. És ha ezt megkapja, akkor automatikusan azzá a férfivá változik, aki bevonja a párját az élete eldugott kis területeire, megnyílik, és megadja a nőnek azokat a szeretetjeleket, amire annak szüksége van.
Nekünk sikerült, persze vannak hullámvölgyek, de 1 éve még szakításon gondolkodtam, ő kevésbé, de közel álltunk hozzá, most pedig egyre gyakoribb téma az esküvő, gyerek...
Csak a megértés kellett, hogy megértsem, ezt miért tette, azt miért mondta. Legtöbb esetben a legbántóbb mondatairól is kiderült, hogy szeretetből, bátorításból mondta én meg jól félreértettem.
Lassan 4 évesek leszünk.
14:25 nagyon köszönöm a válaszodat,tanulságos volt.
Szeretem olvasni a kommenteiteket mert sok igazság van bennük és az ember sok hibára is rájön ezekből.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!