Milyen jövője van egy házasságnak, ahol nincs szerelem és vágy?
Kedves Kérdező!
Ha úgy gondolod,hogy a házasság számodra legfontosabb életben tartó erői a szerelem és a vágy - akkor..a kérdésedben ott a válasz.
Nyilván egyikünk sem tökéletes, a férjednek is vannak jó tulajdonságai, és valószínűleg e tulajdonságok miatt szerettél bele. Öt év alatt kiderülnek dolgok a másik emberről, olyan dolgok is, amit a kapcsolat elején akár nem is sejtünk.
Azt írod nem érzed boldognak magad a férjed mellett. Ha valóban ő az igazi forrása a boldogtalanságodnak, akkor el kell gondolkodnod rajta, hogy akarsz-e boldogtalan életet magadnak.
Ha azonban úgy érzed, hogy a jelenlegi hangulatod forrása esetleg valami másban rejlik, akkor érdemes egy őszinte és alapos önvizsgálatot tartanod. Tedd fel magadnak a kérdéseket őszintén, hallgass a szívedre - és bízzál a válaszban. Nálad jobban senki sem tudja, mi a jó neked.
Szerintem (is) 2 ember egymáshoz viszonyulásától függ. Sok minden összeköthet egy kapcsolatot. Azért az kell, hogy időközben valami újat tudjatok adni egymásnak, hogy ápoljátok a kapcsolatot, de ez nem feltétlenül szerelem és vággyal kapcsolatos. Ha mindkettőtöknek megfelel ez a felállás, miért ne?
Viszont kérdésedből kiderül, neked valami nem jó, és amikor megpróbálod megbeszélni, amit mond rá, az neked nem vígasz, tehát ez a történet nem arról szól. Javaslom, miután magadban tisztáztad, hogyan tudnád elképzelni a továbbiakat (reálisan), próbálj vele erről tovább beszélni, hogy hogyan lehetne jobb, és mond meg, hogy neked fontos, ahhoz hogy jól érezd magad, hogy ilyesmikről elbeszélgessetek.
A szerelem átalakul idővel persze.
A vágy is lankad,de talán 5 év után a havi 1,és néha az is "kényszerből",talán nem annyira normális!
Az hogy unatkozol mellette és idegesít,hogy nem nyitott veled és nem tudsz vele sokszor beszélgetni,ezek elég kemény tények.
Mindenki lehurrog,bár Istenbizony nem arra tettem fel az életem,hogy válásra búzdítsam az embereket,de én kilépnék!
Valóban az emberi kapcsolatok 99,9%a messze van a tökétestől,de megalkudni sem kell,ha boldogtalanok vagyunk és úgy érzed nem tudsz mit tenni ellene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!