Anyukám takarításmániája a sírba tesz! Mit tehetnék?
Naponta 5x porszívózik, minden egyes helységben.
Egész nyáron arra kellett kelnem, hogy ő 8-kor beront a szobámba és porszívózik.
Este 11-kor csinálja az 5.-et, az sem zavarja, ha már alszok.
Múltkor itt voltak a barátnőim, a földön ültünk, dumálgattunk.. Erre megjelent anyám a porszívóval :S Nagyon gáz volt.. :S
Mit tehetnék? Már beteges ez az egész! Ja és közben meg folyamatosan panaszkodik, hogy ő milyen fáradt.. De ha én megcsinálok bármit itthon, az úgy nem jó, és ő is megcsinálja utánam ugyanazt. Így már inkább nem is segítek neki.. Még akkor én vagyok a szemét..
15/L
Napi 5ször?? Nálunk heti 2szer van, bőven elég...
Állj a sarkadra, mondd meg neki, hogy a te szobádban NEM PORSZÍVÓZHAT ennyiszer, elég lesz naponta egyszer. Megmondhatod neki, hogy mikor (délelőtt, délután stb).
Vegyetek robotporszívót:D az egész nap mehet:P
Exem anyukája ilyen volt. Egyik barátnőm anyukája is dettú ugyanez. Nem ritka a 40-50-es nők körében. A takarításmánia amiatt a felfogás miatt alakul ki, hogy "a nő dolga a házimunka." És amikor ők fiatalok voltak, ez a felfogás még általánosabb volt. Ez "a nő szolgálja ki a családját" és társai. A lelke mélyén egy nő se akar házicseléd lenni, de nem mindenki olyan karakán, hogy a sarkára álljon, hogy márpedig a férj is vegye ki a részét.
Apukád gondolom nem segített neki, meg ti se nagyon - és ilyenkor azt mondja a tudatalattija, hogy "jól van b..tok meg, megcsinálom a házimunkát, kiszolgálom a családomat, de úgy, hogy az agyatokra megyek vele" Hangsúlyozom, ez NEM TUDATOS.
Segítsetek neki minél többet, akkor hátha javul.
De végig ne felejtsd el, hogy nem ő a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!