Mi a véleményetek a Viktória névről?
miért tetszik?
miért nem tetszik?
Sokáig utáltam a nevemet,de aztán valahogy megszerettem.
Kislányként is sok becézése van,felnőttként is,és maga a teljes név is szép,komoly is tud lenni.Hangzatos na :D
De ha valaki a névről mindig egy h*lye ismerősére asszociál,akkor legyen úgy.
Mondjuk nekem a nevemnél a Nikolett jobban tetszik,becézésben pedig csak egy betűvel tér el(Niki).
(sok hülye ribit ismerek,aki Niki,mégis adnám a lányomnak ezt a nevet például!)
Nekem tetszik. Győzelem.
Ha lesz majd lányom, Dóra Viktória lesz.
Nekem tetszik. Lányomnak is ezt a nevet adtam, akkor még nem tudtam, hogy mit jelent. Később olvastam valahol, hogy a jelentése: győzelem. Mit mondjak, le voltam döbbenve. Hiszen nem is válogattam a nevek közül, nekem annyira egyértelmü volt, hogy ő Viki lesz. Pedig azt sem tudtam, hogy fiú lesz, vagy lány. De valahogy nem gondolkodtam fiúnéven. És akkor rájöttem, hogy talán azért volt nekem annyi egyértelmű, hogy a lányom Viktória lesz. Mert nekem hatalmas győzelem volt, hogy megszületett, hiszen végig, az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy megszülethet-e. Végig rosszul voltam vele, többször is kórházba kerültem, annyira görcsöltem. A méhszájam is kinyilt. Cystám is volt mellette, és az orvos azt mondta, hogy amikor a cysta nagyobb lesz, mint a gyerek, akkor el kell venni a gyereket. De harcoltunk mindketten. Én is, és a babám is. És győztünk. És valahányszor kimondom: Viktória, büszke vagyok ezen győzelmünkre, hiszen mindketten keményen megharcoltunk érte.
Szóval, igen, nekem tetszik a Viktória név.
Tetszik, mert egy csudaszép lány ugrik be róla és egy jó zene! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!