Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyu nagyon ki van borulva,...

Anyu nagyon ki van borulva, hogy segíthetnék neki?

Figyelt kérdés

A hugom 13 éves, cigizik, bulizni jár, szokott néha inni is,és egy 21 éves sráccal "kavargat." És talán még a drog sem áll távol tőle. Anyum nagyon ki van borulva, tegnap még sírt is,és a tesómnak tegnap levágtam 2 nagy pofont,mert anyu nagyon ki van készülve miatta. Anyu barátnőjétől, anyuéktól, és még a kereszt szüleimtől is lopott el nem kevés pénzt. Apunak pedig van itthon dohány meg cigi töltő, amit elől hagy, és a tesóm meg tölti a cigit magának. Apu meg nem szól rá, nem csinál semmit, le se szidja, tegnap apunak mondtam hogy csináljon már valamit,mert anyu nagyon ki van készülve,és csak néz. A lopást amúgy sem értem,mert nincs szükségünk mások pénzére,nem élünk rosszul. Az én ruháimat is előszeretettel hordja és teszi tönkre, a többi cuccomról nem is beszélve. És már a k. szüleimhez se mehetek a tesóm miatt,mert engem sem látnak ott szívesen,pedig én nem csináltam semmit!

16L

2011. aug. 26. 17:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Sajnos ezt a szüleid rontják el a kétféle neveléssel. Valószínűleg legjobb lenne másik suliba átiratni...

Te annyit tehetsz esetleg, hogy mindezek ellenére megpróbálsz a húgoddal lelkizni. Pl. akár csak rendszeren megkérdezni a napjáról, hátha elindul egyszer valami értelmesebb beszélgetés.

Az önromboló tiniknek általában valami vélt vagy valós lelki sérelmük van, amire rátesznek még egy lapát "rosszalkodással", hogy amikor megbüntetik őket, igazolást kapjanak a világfájdalmukra és arra, hogy úgy sem szereti őket senki, ők úgyis rosszak.

Ez egy ördögi kör, ami könnyen a legmélyebb kátyúkba vezet és egyre nehezebb lesz kitörnie belőle, és beismerni a hülyeségeit - pláne ha a saját kis bulizós társaságától rendszeres helyeslést, az otthoni szeretet hamis pótlását is megkapja.

2011. aug. 26. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!