Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyu nagyon ki van borulva,...

Anyu nagyon ki van borulva, hogy segíthetnék neki?

Figyelt kérdés

A hugom 13 éves, cigizik, bulizni jár, szokott néha inni is,és egy 21 éves sráccal "kavargat." És talán még a drog sem áll távol tőle. Anyum nagyon ki van borulva, tegnap még sírt is,és a tesómnak tegnap levágtam 2 nagy pofont,mert anyu nagyon ki van készülve miatta. Anyu barátnőjétől, anyuéktól, és még a kereszt szüleimtől is lopott el nem kevés pénzt. Apunak pedig van itthon dohány meg cigi töltő, amit elől hagy, és a tesóm meg tölti a cigit magának. Apu meg nem szól rá, nem csinál semmit, le se szidja, tegnap apunak mondtam hogy csináljon már valamit,mert anyu nagyon ki van készülve,és csak néz. A lopást amúgy sem értem,mert nincs szükségünk mások pénzére,nem élünk rosszul. Az én ruháimat is előszeretettel hordja és teszi tönkre, a többi cuccomról nem is beszélve. És már a k. szüleimhez se mehetek a tesóm miatt,mert engem sem látnak ott szívesen,pedig én nem csináltam semmit!

16L

2011. aug. 26. 17:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Úristen. Bocsi, de ez nagyon sokkolt :|
2011. aug. 26. 17:51
 2/11 anonim ***** válasza:
hát szerintem itt a szüleidnek kéne keményen fogni a húgodat.13 évesen már ilyen nagyon gáz a Húgod :/
2011. aug. 26. 17:52
 3/11 anonim ***** válasza:

Hát ha a hugod így áll a dolgokhoz, akkor talán nem ártana némi anyai vagy szülői szigor. Nehogymár a gyerek diktáljon.

Csak határozottan!

2011. aug. 26. 17:53
 4/11 anonim ***** válasza:
Valamit nagyon elronthattak szüleid, nem figyeltek oda rá... Lehet, hogy ezzel jelezni akar felétek.... Csak az az érdekes, hogy te valószínűleg, az ellentéte vagy a húgodnak.. vagy nem tudom. A kisebbek másolják a nagyokat. Milyen iskolába jár? Milyen a társasága? MÉG GYEREK.. és cigizik, meg piál... na basszus. Anyukádnak nem sírnia kéne, hanem egy rendszert felállítani, szigorítani! Apukádnak úgyszintén. NEM az NEM! Fel kéne világosítani, hogy mit tesz magával.... Nyugodtan írj privit, szívesen segítek ez ügyben :)
2011. aug. 26. 17:55
 5/11 anonim ***** válasza:

Az a pofon nem ártott neki, csak kár hogy ne ma szüleitől kapta! NE is haragudj, de elég gázak a szüleid, hogy ahelyett, hogy tennének valamit vagy semmit nem csinálnak vagy siránkoznak (Az én szüleimmel ugyanez a helyzet, és az én testvérem is teljesen "el van rontva"...)

Első sorban ne anyukádnak segíts, hanem a húgodnak. Most még talán alakítható, őt kéne jobb útra terelgetni, és akkor anyukád is jobban lenne. Kérd meg anyukádat meg apukádat, hogy legyenek szigorúbbak, mert nekik kell nevelniük a gyereküket, az ő lelkükön fog száradni, ha egy roncs lesz a húgodból pár év múlva.

Talán a pofozkodást is hanyagolhatnád, inkább próbálj közelebb kerülni húgodhoz, hogy hallgasson rád, és te is terelgethesd... (Bár tudom, milyen nehéz, elég idegesítőek a 13 évesek...)

Sajnos jobb ötletem nincs :S

2011. aug. 26. 17:56
 6/11 anonim ***** válasza:

Ez nagyon hasonlít ehhez a szituhoz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Nem tudom, hogy a tesód írta-e, de ha nem akkor bocsi. :-)

2011. aug. 26. 18:00
 7/11 anonim ***** válasza:

18:00

Ez tényleg nagyon hasonlít :)

2011. aug. 26. 18:06
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem ő írta,hetek óta nem gépezhet,jelszó van az összesen, a telóját is elvették anyuék,és nem mehet sehova. De apuban az a baj,hogy engedi. Megy ide-oda. Anyu meg nagyon fogja őt. És anyuval apu meg nem beszéli meg ezeket, nekik ketten kéne össze fogni. Anyu hiába fogja,ha tudja hogy apunál egy kis nyalizással elérhet dolgokat. Igen,a tesóm és én nagyon különbözünk. Én is kipróbáltam a cigit,de nekem nem jön be,nem szívom. Bulizni 13 évesen? Már rég alulról szagolnám az ibolyát. Inni sem szoktam, max. pár koktél (nem ütős!),de azt hiszem hogy az havonta 1x 2x bele fér. Drog .. eszembe se jutna. Nagyon durva barátai vannak,olyanok mint ő. De hiába tiltjuk,ha a suliban úgyis velük lesz.
2011. aug. 26. 18:13
 9/11 anonim ***** válasza:
ok
2011. aug. 26. 18:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát ez nem lehet könnyű. :( Remélem, hogy sikerül valami jó megoldást találni!
2011. aug. 26. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!