Anyu nagyon ki van borulva, hogy segíthetnék neki?
A hugom 13 éves, cigizik, bulizni jár, szokott néha inni is,és egy 21 éves sráccal "kavargat." És talán még a drog sem áll távol tőle. Anyum nagyon ki van borulva, tegnap még sírt is,és a tesómnak tegnap levágtam 2 nagy pofont,mert anyu nagyon ki van készülve miatta. Anyu barátnőjétől, anyuéktól, és még a kereszt szüleimtől is lopott el nem kevés pénzt. Apunak pedig van itthon dohány meg cigi töltő, amit elől hagy, és a tesóm meg tölti a cigit magának. Apu meg nem szól rá, nem csinál semmit, le se szidja, tegnap apunak mondtam hogy csináljon már valamit,mert anyu nagyon ki van készülve,és csak néz. A lopást amúgy sem értem,mert nincs szükségünk mások pénzére,nem élünk rosszul. Az én ruháimat is előszeretettel hordja és teszi tönkre, a többi cuccomról nem is beszélve. És már a k. szüleimhez se mehetek a tesóm miatt,mert engem sem látnak ott szívesen,pedig én nem csináltam semmit!
16L
Hát ha a hugod így áll a dolgokhoz, akkor talán nem ártana némi anyai vagy szülői szigor. Nehogymár a gyerek diktáljon.
Csak határozottan!
Az a pofon nem ártott neki, csak kár hogy ne ma szüleitől kapta! NE is haragudj, de elég gázak a szüleid, hogy ahelyett, hogy tennének valamit vagy semmit nem csinálnak vagy siránkoznak (Az én szüleimmel ugyanez a helyzet, és az én testvérem is teljesen "el van rontva"...)
Első sorban ne anyukádnak segíts, hanem a húgodnak. Most még talán alakítható, őt kéne jobb útra terelgetni, és akkor anyukád is jobban lenne. Kérd meg anyukádat meg apukádat, hogy legyenek szigorúbbak, mert nekik kell nevelniük a gyereküket, az ő lelkükön fog száradni, ha egy roncs lesz a húgodból pár év múlva.
Talán a pofozkodást is hanyagolhatnád, inkább próbálj közelebb kerülni húgodhoz, hogy hallgasson rád, és te is terelgethesd... (Bár tudom, milyen nehéz, elég idegesítőek a 13 évesek...)
Sajnos jobb ötletem nincs :S
Ez nagyon hasonlít ehhez a szituhoz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Nem tudom, hogy a tesód írta-e, de ha nem akkor bocsi. :-)
18:00
Ez tényleg nagyon hasonlít :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!