Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én reagálom túl, vagy lehet,...

Én reagálom túl, vagy lehet, hogy szégyell?

Figyelt kérdés

A legjobb barátnők vagyunk 4 éves korunk óta, de a szakközépsulit máshol töltöttük. Nem távolodtunk el, de ő középsulis osztálytársai körében most is keresi a népszerűségét. Most pár hete megismerkedtem ezekkel az emberekkel, nagyon aranyosak, persze nem ismerem őket még igazán, de így első blikkre rendesnek tűntek, és jófejnek.

Az a problémám, hogy olyan, mintha a barátnőm átat akarna közém és közéjük vetni. Amint látják, hogy találkozni szeretnének velem, kiharcolja, hogy csak kettesben menjünk le. Amint odajönnek a többiek, elvonszol azzal, hogy beszélni akar velem. Akármikor találkozunk, mindig arról kell beszélnünk, ami az ő problémája, van, hogy hússzor meghallgatom és már unom, de nem szólok, mert mégiscsak nekem mondja el csak ezeket.

Elegem van abból, hogy minden hétfőn azt csinálja, hogy parádézik nekem, hétvégén milyet buliztak, de az még nem jutott eszébe, hogy engem is elhívjon. Van, hogy a többiek mondják neki, hogy adja át, hogy jöjjek én is, de ezek az üzenetek valamilyen módon csak utólag érkeznek meg hozzám tőle... Van ráadásul olyan is, amit pont a többiektől tudtam meg, szerintem azokat tőle nem is fogom hallani soha. Amikor megmondom neki, hogy mi lenne, ha én is mennék, akkor kijelenti, hogy dehát ez nem olyan buli lesz... meg hogy majd ráér ez még.

Elegem van belőle, hogy a saját népszerűsége fontosabb mint én, és hogy a lelki szemetesládájánál nem vagyok több. Jogos szerintetek a dühöm, vagy nálam van a probléma?

19/L

2011. aug. 26. 16:17
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
*gátat, meg *látja :D
2011. aug. 26. 16:22
 2/17 anonim ***** válasza:
66%

Egyértelmű: féltékeny rád. Nehogy esetleg jobban megkedveljenek téged, mint őt. Ez nem túl rokonszenves.

Viszont miért kell feltétlenül az ő barátaival buliznod? Saját barátaid nincsenek?

2011. aug. 26. 16:23
 3/17 anonim ***** válasza:
77%
Igazad van, viszont ha ennyire zavar, (amit meg is értek), mért nem neki mondod el? Állj ki önmagadért! Am ja, alakíts ki magadnak saját baráti kört,aztán te is csináld azt amit ő,ha nem ért szép szavakból.
2011. aug. 26. 16:25
 4/17 anonim ***** válasza:
83%

Nekem nem az jön le, hogy szégyellne, ellenkezőleg.

Úgy érzem, félti a csoporton belül kialakult pozícióját, tart attól, te népszerűbb lennél.

Vagy egy kevésbé valószínű változat, de azért a pakliban benne lehet: valami valótlant, vagy nem hízelgőt mondott rólad az új társaságban, és fél, hogy a füledbe jut.

De ez utóbbi tényleg csak egy lehetőség a sok közül.

2011. aug. 26. 16:26
 5/17 A kérdező kommentje:

igen-igen, ezt felejtettem ki: ezeknek az embereknek a nagy részével (ahogy vele is) most egy szakon kezdjük a fősulit. persze, vannak rajta kívül is barátaim, csak úgy éreztem, jó lenne megismernem őket. de teljesen éket ver közénk.

egyébként igazatok van, bár nem hiszem, hogy féltékeny lenne, mikor még kisebbek voltunk, akkor is szeretett felettem állni úgymond :)

lehet, hogy mindezt tényleg el kellene mondanom neki, csak kicsit félek, mert nincs valami sok önbizalmam, ő meg hát azért elég harsány. de mindenképp megpróbálom:)

2011. aug. 26. 16:30
 6/17 anonim válasza:
51%

baráti kört váltanák

inkább tanulj, hogy legyen normális életed, ne legyél közmunkára szorulva!

2011. aug. 26. 16:35
 7/17 anonim ***** válasza:
77%
nem akarlak bántani, lehet, h nem ez áll fenn. de én bevittem egy legjobb barátnőt a kialakult baráti társaságba. pozitív kritikákkal, sem valótlant, sem rosszat nem mondtam senkinek. ezt úgy hálálta meg, h kikezdett egy jó barátommal, megpróbálta az összes barátnőmnek előadni, h ő mennyivel csodásabb meg jobb fej meg én nem is tudom. ennek tetejében akibe akkor szerelmes voltam srácnak valótlan dolgokat állított. megbocsátottam, elfelejtettem. bemutatott a saját baráti körének, ahol kedvesen fogadtak, barátságosak voltak, végül ő személyesen közölte az egyiküknek az orrom előtt, h ne is figyelj rá, teljesen idióta... szerintem csak simán nem bízik eléggé. te tudod, h erre lehet-e alapja.
2011. aug. 26. 16:35
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

ez szomorú,igazi alafa nőstény lehet:D

Hát sajnos annak ilyen emberek,vagy bekeményítessz és megmutatod,hogy egy barátságba senki sem lehet alárendelt,vagy hagyod a francba.

én az utóbbit választanám.

bár nálam ha eljátszák a bizalmam le is út fel is út,de inkább ne legyen egy garátom sem,minthogy egy ilyen csaitri kihasználjon.

még fiatal vagy,sok más sokkal jobb emberrel ismerkedhetsz meg.

2011. aug. 26. 16:39
 9/17 anonim ***** válasza:
kicsit elírtam,de azért érthető:D
2011. aug. 26. 16:40
 10/17 A kérdező kommentje:

előző: nem semmik ezek a történetek, de sztem aki ilyet csinál a másikkal, az nagy dög...:/ amúgy igazad van, de tényleg nem adtam okot rá, voltaképp mindig is én voltam a félénkebb.

utolsó: jajaa, de érthető volt :D és igazat adok neked is.:)

2011. aug. 26. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!