Nem megalázó egy családapának vagy családanyának bruttó 57 ezer forintot fizetni közmunkáért?
Akinek büdös a munka, az szerinted elmegy önkéntesnek??
Idióta!
Szerinted melyik a jobb?
Utcát seperni mocskos cigányokkal együtt, ahol minden nap összefuthatsz ismerősökkel( főleg, hogy nem a fővárosban élek ), vagy pl. egy kórházban segíteni az embereken, állatmenhelyen takarítani a kenneleket stb.?
Egyértelmű számomra, hogy a második lehetőség, az legalább a lelkemnek is jót tesz, míg az elsőbe még jobban tönkremegyek.
3 szakmám van, és mégis volt, hogy közmunkásként dolgoztam egy cigányasszony mellett. És bizony nekem sem tetszett, de enni, és lakni kell, és ezek bizony pénzbe kerülnek. Eleinte nagyon kellemetlen volt. Szabályosan égett a bőr a képemről, hogy ott van 3 szakmám is, és mégis......... az utcán végeztem.
És miközben ott voltam, rájöttem valamire. Egyetlen ismerősömet sem izgatta fel a dolog. Pedig kisvárosban lakom, és itt is sepertem az utcát. Találkoztam jónéhány ismerőssel. És? Senki sem törődött vele. Beszélgettünk egy kicsit, és utána mindenki ment a dolgára. A végén megtanultam nevetni is a dolgon. Emlékszem, a december is beleesett a közmunkás hónapjaimba, és még jól is jött. Bementünk a boltokba, és szép kényelmesem ki tudtam gondolni mindenkinek a karácsonyi ajándékot, és össze tudtam állitani. Nem kellett "sunnyogva" és páromat lerázva menni neki ajándékot venni, szépen elrendeztem munkaidőben, és kész. Emlékszem arra is, hogy december 6.-án megláttunk a kolleginával (a cigányasszonnal) egy mikulássapka árust, és vettünk 1-1 sapkát. Onnantól kezdve egész hónapban abban dolgoztunk. Utána vettünk 1-1 csomag szaloncukrot, és ha láttunk gyereket, adtunk neki 1 szemet. Mind örült neki. Jókat nevettünk, szinte mindenről tudtunk. :)) A végén jó lett az, amit szájhúzogatva vállaltam. Nem azt mondom, hogy álmaim állása lett, de kellő derüvel még jól is érezheted magad akár közmunkásként is.
A fizetés persze nem a legjobb. Most nem tudom mennyi, de mikor én voltam, a minmálbér összegét kaptam, és az a nagy helyzet, hogy akkor máshol sem kaptam volna többet.
"Hát mondjuk tanulhatott volna"
Diplomások között nincs épp elég munkanélküli?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!