Keresztelőre a barátokat is meg szokás hívni?
én úgy tudom,hogy nem szokás a családon kívül mást hívni.
legalábbis nálunk nem volt szokás
A barátokkal az a gond, hogy ha többen vannak, pl. több baráti társaság is, ugyebár mindet nem hívja meg az ember mert nem esküvőről van szó, és sértődés lesz.
Nálunk a baba 10 hónapos korában volt a keresztelő.
MI meghívtuk a barátainkat, DE: csak azt a társaságot, akikkel heti, némelyik tagjával napi kapcsolatban vagyunk, és nem csak mi, hanem a gyerek is. A keresztelő nem egy buli, ahova a szülők a barátaikat a szórakozásért hívják, hanem a gyerek ünnepe, tehát ha látták az adott barátaitok a gyereket eddig kétszer, akkor nem hívnám meg őket, de ha van kapcsolatuk a gyerekkel akkor igen.
Nálunk, mivel nem nagypénzű ünneplést terveztünk, ezért a templomba meghívtuk a többi társaságot is (ők is ismerik a babát természetesen), de az utána tartandó ünneplésre (nagymamámnál volt) csak a legközelebbi társaságot. Na, voltak akik annyira megsértődtek azon hogy ők csak a templomba lettek meghívva (kéthavonta találkozunk, sőt voltak olyan sértődöttek is, akik a 10 hónap alatt kétszer "értek rá" velünk találkozni....) és ők azóta nem beszélnek velünk, gyakorlatilag utcán köszönni alig akartak amikor összefutottunk.
Szóval jól gondold meg, mert bár így utólag sem csináltam volna másként, de mindenkivel úgysem tehetsz jót. Ha nagyon rizikós nálatok is a haragszomrád, akkor inkább ünnepeljetek családi körben, ezt mindenkinek meg kell értenie. (bár nálunk egyesek még ezt sem értették volna meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!