Hogy reagálnál, ha anyósod igazságtalanul vádolná/bántaná édesanyádat?
Az én történetem:
Anyósommal akkor romlott meg végérvényesen a viszonyunk, mikor anyum házasságát bírálta, kritizálta.
Ő egyedül nevel engem 2 éves korom óra, és szerintem semmi köze hozzá, hogy miért váltak el anno.
Ez csak azért bosszant, mert anyós egyáltalán nem törődik (érzelmileg) a gyerekeivel, még dohányzott is a terhessége alatt (!!!!!) tehát egy olyan személy bírál, aki milliószor jobb szülő, még egyedülálló anyaként is többet kaptam/kapok tőle minden téren.
Először szépen kinyilvánítanám, hogy ne kritizálja és bántsa a szeretteimet (családom, barátaim).
Ha ezt nem értené meg és másik alkalommal is belekezdene a dolgokba, akkor bizony nem a jó modort venném elő.
Nem érdekelne, hogy megsértődik vagy felháborodik, ahogy kulturáltan, burkoltan elküldöm melegebb éghajlatra.
Nem rég szültem én is és a kislányom a legelső személy számomra, de az édesanyám mindig is különleges helyet fog elfoglalni a szívemben. Hiszen, neki köszönhetem, hogy megszülettem és felnőttem. Nem hogy az anyósomtól védem meg, de mindenki mással szemben is. Bárki, bármit mondhat!
Először elmondanám, hogy: na itt fejezze be, mert nem tűröm el, hogy a családom kritizálja
Ha többször tenné: nos addig ütném amíg mozog. Na jó nem, de az tuti, hogy bemogorvulnék, és megsérteném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!