Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan nevelhetem meg az...

Hogyan nevelhetem meg az anyámat? SOS

Figyelt kérdés
Mindig ordibál, éjfélkor hogy nem alszok, én meg mondom neki hogy "hagyj már menjél aludni" De ő csak ordibál meg idegeskedik! Segítsetek! Nem bírom ezt tovább! Mindjárt 18 leszek és így dirigál!
2011. aug. 24. 00:06
1 2
 11/19 anonim válasza:
54%

Én már nem is szeretem anyámat emiatt a folyamatos ordibálás miatt, hétvégén akarunk strandra menni de vele nincs nagy kedvem... Apám még elmegy őt még bírom de anyám kész katasztrófa... Mi köze van hogy 10kor kelek és 2kor fekszek? Semmi, és az a baj ha 18 leszek akkor is ordibálni fog, bosszúból füvezni fogok (meg úgy kíváncsi vagyok rá) Egyetemen meg ott leszek minden bulin akkor is...inkább ne legyek itthon este...

Ne haragudj, de ezt muszáj volt egy az egyben bemásolnom. Katasztrófa ahogy gondolkodsz, pedig azért már 18 évesen lehetne egy kis agyad. nem bántásból mondom, hiszen lehet hogy én is hasonlóan gondolkodtam. 20 éves lány vagyok, alig több nálad. Viszont én egész nap dolgozok, este elmegyek a barátaimmal kocsmába meginni egy sört vagy üditőt, de rohanok haza legkésőbb 11re, hiszen másnap hajnalban kell kelnem, hogy dolgozni menjek és a drága ordibálós, néha idegbeteg, de dolgos és szeretre méltó édesanyámnak segítsek. Megfogadhatnád. Semmirekellő lusta, kis senki vagy. Drogozzál. Nyugodtan. De közben azért gondolj majd bele, hogy az anyád megszült téged, felnevelt, nehéz volt neki és most is az, szeret téged, hiába ordibál, hsizen ha nem szeretne, nem foglalkozna azzal, hogy mikor fekszel le. Én csak azt kívnánom neked, hogy majd a te gyereked x év múlva ugyanígy panaszkodjon valakinek, ugyanilyen hangnemben, azért mert te rászólsz, hogy kapcsolja ki a tévét, feküdjön le, vagy ne bulizzon annyit. Jót akarnak a szülők, és erre te is rá fogsz egyszer jönni. Talán. Vagy nem....

2011. aug. 25. 22:03
 12/19 A kérdező kommentje:
Jót akarnak, de az isten szerelmére! Nyár van!! Nem kell korán kelni... áh, inkább már kerülöm mert idegesít az egész személyisége, mintha 10 évesként kezelne és maximalista tisztaságmániás
2011. aug. 25. 22:13
 13/19 coffeez ***** válasza:
36%
Csak neked van nyár, Ő nyilván dolgozik. Talán néha segítened kellene Neki. Vagy szoktál? Nem lehet hogy az a baja, hogy az egész napot átalszod(mindegyiket), és mikor Ő hulla fáradtan hazaér, minden a nyakába szakad? Biztos elege van és Ő is szeretne néha délig aludni.. Az én anyám is ilyen volt velem anno, de Ő mondjuk 7végén se hagyta, hogy délig aludjak. Hiába segítettem, a kákán is talált csomót :( Na Neki tényleg nem lehet megfelelni.
2011. aug. 25. 22:23
 14/19 anonim ***** válasza:
19%

Először is szeretném leszögezni,hogy megértem ,hogy idegesít,hogy anyukád kiabál,de ezt meg lehetne normálisan is beszélni,kulturált ember módjára.Pl így "anya én megértelek,tudom,hogy jót akarsz nekem,de nyár van,szeretném kiélvezni,hogy nincs suli,és későn fekhetek és sokáig alhatok,és tudom mi a jó nekem,ha úgy érzem fáradt vagyok,úgyis lefekszem aludni"...

Viszont az ahogy te beszélsz anyukádról,az felháborító,ne haragudj.Azért gondolj már bele,hogy a számítógépet,ami előtt ülsz a szüleid vették meg neked,és keservesen dolgoztak érte.Ők etetnek,itatnak,ruháznak stb..Ők adnak zsebpénzt,amiből el tudsz menni bulizni,moziba stb...Nem ők vannak rád szorulva,hanem Te rájuk.És igenis elszomorít,hogy sok tini úgy beszél a szüleiről,mintha utolsó senkik lennének,akiket a se**éből rántott elő,és általában pont azok teszik ezt,akikkel törődnek a szüleik,mindent megtesznek értük,nem azok,akiket terrorizálnak,meg nem gondoskodnak róluk.És szerintem amíg az ő kenyerüket eszed nem igazán van jogod így beszélni róluk.Majd ha magadat tartod el,akkor leszel a magad ura,de addig nem.

Nagyon felnőttnek hiszed magad,de baromi éretlen vagy,azt hiszed,hogy azzal,hogy Te tönkreteszed magad a drogozással ,állandó a bulizással,a szüleiddel b@szol ki,pedig leginkább magaddal.Nekik is fájdalmat okozol,de a saját életedet is tönkreteszed.De csinálj amit akarsz,Te életed.

2011. aug. 25. 22:35
 15/19 anonim ***** válasza:
Ja és amúgy nem 40-50 éves anyuka vagyok,aki meg akar nevelni,hanem 20 éves lány,aki tiszteli a szüleit,és az összes szülőt,aki tisztességgel és szeretettel gondoskodik a gyerekéről,ami valljuk be,nem mindig könnyű...
2011. aug. 25. 22:37
 16/19 A kérdező kommentje:

Vele nem lehet megbeszélni kulturáltan már próbáltam mindenféle érvvel!

Amúgy igazad van függök tőlük, de anyám olyan hogy ami nem úgy van ahogy ő akarja akkor már üvöltözik, már nagynéném is kiborult tőle :D

2011. aug. 26. 00:22
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha elköltözöl otthonról és egyedül tartod el magadat (nem csak kajára kell ám költeni, sok más is van!), akkor talán jobban megérted majd az idegi problémáit. Nem piskóta ám a mai világ és ő már több, mint 15 éve nyomja benne!
2011. aug. 26. 12:19
 18/19 anonim ***** válasza:
Bocs, 18, szóval nálad régebb óta. Amúgy ha a nagynénéddel egy véleményen vagytok, költözz hozzá. Majd meglátod, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat. Jópofának lehet tűnni kívülről. Másnak a te anyukád tűnik jobbnak, mint a sajátja.
2011. aug. 26. 12:22
 19/19 A kérdező kommentje:
Elviselem az ordibálásait vhogy, nah nem baj nem halok bele egy kis hangzavarba
2011. aug. 26. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!