Hamar önállósodó fiatalok! Milyen volt az elején?
Én 18 évesen önellátó lettem. Engem így neveltek. Meg van 3 kisebb testvérem, nem vártam el a szüleimtől, hogy eltartsanak.
Kisvárosból költöztem megyeszékhelybe albérletbe. Minden kezdet nehéz, de megtanultam beosztani a pénzt.
Dolgozok a mai napi suli mellett.
BSc diplomám 5 lett, most megyek MSc-re ősszel.
*megyeszékhelyre * napig :)
Jó érzés az, ha az ember magáról gondoskodik, nem függ senkitől.
Az elején volt, hogy hóvégére elfogyott a pénzem, akkor alkalmanként besegítettek a szüleim 1-2 ezer forinttal.
Jah, és talpraesettnek kell lenni, minden "juttatást"/támogatást meg kell pályázni.
Nem szociálisra gondolok feltétlen, hanem pl.: nagyon kedvezményes színház bérlet.
Kösönöm! Én is próbálom ügyesen kezelni majd a dolgokat. Dolgozni szeretnék, emellett levelezőn végezni az egyetemet. Spórolós vagyok, akár a fűtésen, gázon is, de leginkább a kaján. Ruházaton is nagyon egyszerű, régóta turkálóban vásárlok, nagyon jó minőségű, szép, egyedi darabokat is lehet találni, évek óta ott vásárolok, pedig még itthon élek ( utolsó évem kezdem gimiben) és a szüleim tudnák finanszírozni a márkát is. Persze egyetlen gyerekes hozzáállásom van, hogy a megspórolt pénzből tudjak kikapcsolódni, szórakozni járni. És persze félre rakni is. De tudom, hogy nem habostorta, úgyhogy az elején biztos nem fog túl sok maradni a hónap végére. A szüleim persze seretnének támogatni havi 20-30ezerrel, de csak akkor fogadnám el, ha ételre vagy rezsire kéne, mert olyan necces a helyzet.
15 éves lány: Hogyhogy? Középsuli, koli? Vagy megromlott otthon a viszony? Ha jól viseled, akkor gratulálok, mert azt jeleni, nem nélkülözöl. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!