Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ragaszkodik anyám...

Miért ragaszkodik anyám ennyire régi kacatokhoz?

Figyelt kérdés

anyám ilyen rozzant szekrényeket, sarokülőt, ócska használhatatlan bicikliket, senkire nem jó ruhákat, törött gyerekjátékokat tartogat, a világért se szabadulna meg tőlük, mert "majd még jók lesznek v.mire".

már nincs hely a lakásban lépni se, mert esztelen sok h.lyeséget megtart.

mégcsak nemtom milyen romantikus események sem kötik a tárgyakhoz, ált. csak úgy rásózza v.mi semleges ismerős.

nem értem minek csinálja, úgy sem kell sem a tesómnak, sem nekem a jövőben 1 kacatja sem, meg is mondtuk neki.

de csak továbbra is gyűjti őket...nem lehet beszélni a fejével.

nektek is van ilyen ismerősötök?

2011. aug. 23. 13:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

én nem szeretek otthon lenni, pont ezért, m olyan érzésem van, h tiszta kupi az egész ház. idegesít.

a szobámba ,a mi nagyon kicsi, oda is berakott 2 asztalt, meg szekrényt.

kivonszoltattam 2 haverral, mikor nem volt, otthon, elvitték.

anyám 2 hétig nem szólt hozzám, annyira megsértődött.

de azóta legalább a szobám mentes a kacatoktól.

2011. aug. 23. 13:38
 12/16 anonim ***** válasza:

anyám is ilyen xD

a pincében van egy kialakított rész

akkora mint egy szoba

és ott szószerint nem lehet lépni mert oda gyűjtögeti ő is a égi plüssöket,játékokat,barbikat,ruhácskákat,cipőket,pluszba még van egy pár kacat,ilyen barbi autó,barbi szekrény,régi polcok meg szekrények ami kb a felét elfoglalják...

és nekem is pont ezt mondja hogy "Majd jó lesz valamire"

szerintem egyáltalán nem kellenének a kutyának se ...

és akárhányszor elmondjuk neki hogy takarítsuk már ki mert lépni sem lehet,dobjuk már ki azt a sok szart,mindenre csak ezt szajkózza hogy nem dobja ki mert később jó lehet :/

2011. aug. 23. 13:55
 13/16 anonim ***** válasza:
65%

13:33-as vagyok.

Apukád mit szól a dologhoz? Esetleg ő is mellétek állhatna, az áldatlan állapotok megszüntetése miatt. Vagy már nincsenek együtt a szüleid?

Szerintem nálatok egy kicsit jobb a helyzet, mint nálunk. Elég idegörlő, de ha bevállaljátok lassan lehet szabadulni a tárgyaktól úgy, ahogy írtad. Ha meg mindenki egyszerre akciózik, akkor nem durcizna sokat, mert nincs kivel beszélni ugye.

Egyébként ez tényleg valamiféle betegség, ahogy írták előttem. Anyósom 20 éve él gyűjtögető életet. Előtte állítólag rend volt náluk, ahogy a férjem meséli. Elköltöztek egy nagyobb!! házba, na onnatól jött ez a dolog. Még a mai napig van olyan doboz, ami nincs kipakolva. Vett vagy 10 éve mosogatógépet, az is a dobozában van.

A férjem szobáját telepakolta mikor táborban volt olyan 12 évesen.

A férjem egy családi veszekedés miatt aztán a nagyapjához költözött, ahol lett saját szobája, saját!! íróasztala.

Esetleg még talán ez megoldható, hogyha van nagyszülő, odaköltöztök.

Sajnos ez a későbbi életetekre is rányomhatja a bélyegét. A férjem a mai napig nehezen barátkozik, mert ugye barátokat sem lehetett felvinni.

2011. aug. 23. 14:28
 14/16 anonim ***** válasza:
68%
Nekem nincs ilyen ismerősöm, én vagyok ilyen. És az idegeimre megy, ha beleszólnak, hogy mit tartok meg. Más azt tart meg, amit akar, vagy azt dob ki, amit akar. Az enyémhez meg senkinek semmi köze.
2011. aug. 24. 02:08
 15/16 ava87 ***** válasza:
Nálunk én vagyok ilyen :) Pedig még csak 24 éves vagyok. Ha anyukám jön hozzánk, mindig elkezdi mondani, hogy ezt vagy azt miért nem dobom már ki, mennyivel több hely lenne. De nagyon nehezen válok meg a régi cuccaimtól, főleg régi ruháktól, mert "hátha divat lesz még", "hátha egyszer elkap az ihlet és átalakítom", "hátha egyszer még beleférek". Ennek szerintem az az oka, hogy jártam már úgy, hogy hallgatva az unszolásra, kidobtam valamit, aztán egy év múlva kellett volna, és nagyon ideges lettem, hogy már nincs meg, mert nem is lehetett már olyat kapni. Nem csak ruha, hanem mindenféle vicik vacakkal így szoktam lenni. Pl. anyukám szerint, ha egy pohárkészletből már csak 1-2 darab van meg, akkor ki kell dobni, és új készletet kell venni. Na most, nálunk nincs szinte két egyforma pohár :) Na jó, az ilyen pezsgős meg boros poharakat kivéve, de amikből nap mint nap iszunk, azok mind másmilyenek. Meg emlékszem, tini koromban volt egy nadrágom, egy farmer. Hosszú nadrágként vettem, aztán rojtos lett az alja, akkor levágtam térd alá érőnek, a végén már akkora volt, mint egy bugyi :D Amúgy még mindig megvan, pedig már nem venném fel, meg már bele se férek, de nem vagyok hajlandó kidobni :)
2011. aug. 24. 14:08
 16/16 ava87 ***** válasza:
Ja, mondjuk az egyetlen dolog, amiknek nem szoktam könyörülni, azok pont a bútorok. Abból szeretem az újat, a szépet. Ha egy bútordarab megérett arra, hogy lecseréljük, akkor szívbaj nélkül vágom ki a régit, akár egyedül is levonszolom, mert idegesít, ha sok a bútor, főleg, ha nem is passzolnak össze egymással.
2011. aug. 24. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!