Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos hogy az apa hiánya, és...

Jogos hogy az apa hiánya, és a rossz pót apa mintája taszított ilyen mélyre, vagy csak kifogást keresek magamnak?

Figyelt kérdés

Kezdjük ott hogy 21 vagyok és az életem eléggé rossz, szeretném hogy jobb lenne, de nem küzdök érte csak beletörődöm. Nem tanultam meg milyen férfiként élni mert apámat 4 éves koromban láttam utoljára aztán meghalt évekkel később. 5 éves korom óta egy mostoha apa nevelt. Aki mindig ideges volt, nem volt alkoholista de mindig idegrohamai voltak mindenért. Folyton vert és terrorizált, féltem/félek tőle. Az egész tinédzser koromat a szobámba bezárkózva éltem, nem is mertem konfrontálódni vele vagy okot adni arra hogy hibáztasson. De közben folyton lázadtam ellene, őt már kicsi kora óta hasonló kvalitású ember nevelt, és kicsi kora óta dolgozott. Mindig az volt a baja hogy nem dolgoztam, és azóta is utálom a munkát, mindig az jut eszembe hogy miket prédikál. Persze ha olyan munka lenne amit élvezek, de ez nem kívánságműsor mint tudjuk. Kicsit el is lettem kényeztetve, tudom. Pár éve kilépett az életünkből, és azóta nem tudok talpra állni, minden új nekem, a munkát ami volt ott hagytam most meg már egy éve semmit nem csinálok, utálok a tükörbe nézni. Anyámmal is megromlott a kapcsolatom. Valahogy hiányzik/zot egy férfi alak az életemből szerintem aki a helyes irányba terelt volna. Aki mintaként szolgált volna.

De lehet hogy csak simán szar alak vagyok és kifogásokat keresek, az önbecsülésem a tenger mélyén van. A tenni akarással együtt. Anyám mindig azt mondja olyan vagyok/leszek mint apám alkoholista semmirekellő aki az utcán hal meg.

2011. aug. 22. 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezért te is felelös vagy.....

1 éve nem dolgozol.Na ne már...21 vagy!!!

Jó,hogy a gyermekkorodban volt ami nehéz volt.Ezért kell talpra állni,nem kifogásokat keresni.Ezért meg ezért..Àh...

Tudod hány embernek volt rossz gyermekkora???Ès,te a saját életedért felelsz.

2011. aug. 22. 10:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Héé figyi nem leszel olyan -de sokszor volt és LESZ is szar érzésed a gyerekkorod miatt.nekem ettől kevesebb családi okokból eredeztethető sérelmem van ,vagy mondjuk más jellegű -mégis mindig oda lyukadok ki h Freud .igen, sok minden befolyásol az az első 18 év -de pl az h te inni v drogozni fogsz azt TE döntöd el .én úgy is vagyok vele ha belepusztulok az életbe azt akkor is tiszta tudattal tenném -mert szánalmasnak tartom és undorom az alkoholizmustól pl. Ha ez megérik benned már egy gonddal kevesebb és ez lepereg . Szóval érdemben lehet keveset tudok segíteni ,de talán az együttérzésem a hasonlóságok miatt ad reményt neked is . vigyázz magadra . egy 26 l
2011. aug. 22. 10:57
 3/6 anonim ***** válasza:

(fili)Nagyon jól látod.

"és kifogásokat keresek, az önbecsülésem a tenger mélyén van. A tenni akarással együtt."

Ettől nem vagy szar ember csak az az érdekes, hogy a múltra az apádra kened a hibáid amiket korrekten látsz.

Neki kellene állni melót keresni az az első. És több önbizalmad kellen, hogy legyen habár muterod sikeresen építigeti lefelé. Ne hagyd. Ha sokat mondják valakinek, hogy szar leszel mint apád be is jön. De ha te megakarod mutatni az ellenkezőjét azért tenned is kell.

Hát indulj neki és állj fel. Semmi köze, hogy nem volt melletted minta végy mintát más jó apákról. Biztosan van a környezetedben. Felnőttél vedd már tudomásul. És mivel jól látod a hibáid meg is tudod oldani azokat.

Muternak meg mondd el ha csak szarozik az szar neked álljon melléd és biztasson.BESZÉLGESS EL VELE. Biztosan nem akar neked rosszat és nem hü...

2011. aug. 22. 11:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem vagy szar alak, de csak kifogást keresel magadnak. Kezdj el gondolkozni, hogy mitől alakult úgy az életed ahogy alakult, de nem a külső történéseken, hanem a belsőkön. Hogy mi ért téged és ezt TE HOGY REAGÁLTAD LE és mi lett a következménye. Hogy kellett volna reagálni ahhoz, hogy más legyen a következménye. Gondold ki, mit akarsz elérni, és próbáld meg kitölteni az "űrt" a MOST és a CÉL között. Milyen lépések kellenek hozzá, mit kell tenned hozzá??

Az, ha a rossz előéleteden siránkozol, nem visz sehova. Ok, felfogtad, hogy rossz volt, fogadd el, gondolkozz rajta, majd zárd le és foglalkozz a jövővel.

2011. aug. 22. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Na először arról írok hogy KERESS MUNKÁT meg nem vagy rossz. Most 21 évesen még ok vagy, mostanság nem kell a világ végére menni hogy találj 20on évest aki még nem dolgozott. Meg ha lesz munkád az add talán egy kis önbecsülést. Szóval valamit dolgozz mert gáz lesz.

Na a többi meg, hát számít ja. Nem véletlenül van szülői felelősség.. Egyébként is nehéz azért munkát találni, bár diplomával meg jó kapcsolattok talán könnyebb. Nekem se volt aztán végre volt egy raktári munka éjjel, nekem mind1 volt örültem hogy na végre már.

Elég jó társaság volt ott éjszaka többiek is 23-25-27 évesek, meg egy két idősebb csávó, csaj. Na és nagyon jól éreztem ott magam, nem úgy hogy nem is tartozom ide. Egyik szünetnél csajozásról dumáltak kérdezték szűz vagyok-e, gondoltam áh úgyis ciki, és akkor mondtam hogy voltam egy csajom.

Ok mentünk vissza és akkor odajött hogy szerinte én csak ezt úgy mondtam, mondtam ok mert minek mondjam? és mondta hogy mert itt mindent megbeszélünk. Meg az is jó volt hogy nem kiröhögtek, annyit mondott háát kicsit ciki de nem gáz. Összességében jó volt és ezt korábban nem éreztem. És így azért teljesen más lett volna az fix, mert hát elég rosszul alakult. Addig igazából észre se veszed milyen szar amíg nem érzed milyen amikor jó.

Meghalt apukám, és akkor arról is dumáltunk pl, konkrétan neki barátnője apja halt meg ugyanúgy agyvérzésben és hogy nem lehet hogy nekem is alkohol miatt, inkább a sok vita miatt. Csak példák a lényeg hogy eddig volt bennem egy kicsit olyan érzés hogy kicsit homo ha másik fiúval ilyenről dumálok mert sok hülyeséget tömték belém. Szóval sok mindent tanultam ott. Pl azt hogy vannak sokkal hűlyébbek is.

És nagy különbség ha úgy van rossz gyerekkorod hogy egymagadban bezárkózva nem tudsz jól elbeszélgetni, vagy hogy vannak barátaid akikkel elvagy, eltudod engedni magad és nem végig a rossz dolgokon stresszelsz meg vannak a környezetedben jó emberek. Gondolom te előbbi vagy. Utóbbi az meg normális, rossz dolgok így is úgyis lesznek csak teljesen más ha van kivel megbeszélni vagy nincs. Függetlenül ettől munkát akkor is keresned kell, de nem feltétlen kifogás csak most hanyagold kicsit vagy próbáld meg gyorsan lerendezni ha tudod.

2011. aug. 22. 12:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Állítólag a múltat nem szabad háborgatni, az jó úgy, ahogy van.Ha elkezded hánytorgatni, hibáztatnia múltat, egyre csúnyábbnak fogod látni, mert valahányszor felemlegeted, mindig "dobsz rá egy kis sarat".

Változtatni már úgy sem lehet rajta.

Azt írod, kicsit el lettél kényeztetve, nos, ha kényeztetést is kaptál, akkor csak szeretett valaki, valami jó csak volt az életedben.

Ne foglalkozz azzal, amit a szüleid mondtak, az emberek sok hülyeséget tudnak beszélni.Te azzal foglalkozz, amit el szeretnél érni, találj egy jó célt és csak arra koncentrálj.

2011. aug. 22. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!