Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miután betöltöm a 18. -at...

Miután betöltöm a 18. -at elmehetek otthonról anélkül, hogy a szülők esetleg rendőrt hívnának?

Figyelt kérdés
Úgyértem,hogyha 18.után elmennék otthonról vki máshoz lakni.És,ha esetleg kihívnák a rendőröket akkor már nem tudnának mit csinálni.Mivel nagykorú leszek így én felelek a tetteimért.
2011. aug. 19. 13:12
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
90%
"a barátom, aki dolgozik" Na, erre nem szabad alapozni, mert nagyon szét tudja rombolni a kapcsolatot. Sajnos tapasztalatból beszélek. Pedig kerestem én munkát, de hosszú ideig voltam munkanélküli és nagyon rossz érzés eltartottnak lenni. Állj a saját lábadra először.
2011. aug. 19. 13:36
 12/47 anonim ***** válasza:
81%
kislány, fogadd meg az idősebbek tanácsát, ne akarj függeni egy férfitól - legyen saját kereseted, és tartsd meg a jó kapcsolatot a családdal, mert ha kidob a fickó akkor egy fillér nélkül csak az utcára tudsz menni
2011. aug. 19. 13:36
 13/47 anonim ***** válasza:
78%

A helyedben nem lázadnék ilyen helyzetben. Ebből nagy összeveszés lesz a szüleiddel, aztán csak leshetsz, ha a barátoddal szakítotok. Akkor mit tennél? (mert bárhogy is van, ez megtörténhet)

És neked mellesleg nem lesz semilyen anyagi háttered... még megérteném, ha te dolgoznál, de így hogy a srác tart el, ez nem valami biztos pont.

És te nem fogsz dolgozni?

Vagy tanulni fogsz? A srác fizeti majd a tovább tanulásodat?

Mondod, hogy nem vagy kislány már, de felnőtt se, ez nem érett gondolkodás egyáltalán és közel sem az önálló élet megkezdése.

Azért még jól gondold át, vannak az ismerőseim közt olyanok, akik így cselekedtek, mint te. Van köztük olyan aki még mindig együtt van a barátjával, viszont a szüleivl már kb sose beszél, össze vannak veszve nagyon.

Olyan is van, akit dobott a srác pár év után és most a csaj ott áll egyedül munka meg végzettség nélkül...

Ezeket is gondold át, mert rossz vége is lehet. Bár én nem kívánom ezt, csak láttam már rá sok példát.

2011. aug. 19. 13:38
 14/47 anonim ***** válasza:
78%

"a barátomhoz költöznék aki dolgozik"

És szerinted manapság egy fizetésből meg lehet élni ketten? És ha összevesztek, vagy ráunsz?! Persze ez most elképzelhetetlen, de a nagy átlag az, hogy a 18 évesen kötött kapcsolatok nem tartanak örökké...

A szülőkre pedig mindig érdemes támaszkodni - én 36 éves vagyok, van saját családom, saját házam, de még mindig nagyon-nagyon sok (nem anyagi) segítséget kapok a szüleimtől, pedig 18-20 évesen én is menekültem volna otthonról...

2011. aug. 19. 13:44
 15/47 anonim ***** válasza:
42%
Ha nagyon nem jó otthon, én is mennék a helyedben, szerintem is hülyeség valaki mástól függeni (én a szüleimtől sem szeretek, persze örülök hogy kapok pénzt, de maga a függés nem jó dolog), viszont úgy jó, hogy odamész, elkezdesz keresni valami diákmelót, és utána már is nem a barátod tart el (még ha nem is keresel túl sokat, legalább lenne valami pénzed ha esetleg kirakna).
2011. aug. 19. 13:45
 16/47 anonim ***** válasza:
78%

Én olyat is láttam, hogy a pasi - hasonló helyzetben - szabályosan bebörtönözte a csajt, úgy kellett megszöknie szerencsétlennek.

Aztán persze ment vissza a szülőkhöz...

2011. aug. 19. 13:46
 17/47 anonim válasza:
74%
Figyelj én azt mondom hogy a te életed úgy rontod el ahogy akarod de a szülők fontosak persze a barátok is főleg ha egy kicsit több is van barátságnál.De ha még is úgy határozol hogy elmész akkor előtte keress munkát és tegyél félre egy kis stekszet ha kidob a barátod esetleg tudj máshová menni!
2011. aug. 19. 13:46
 18/47 Minii Vikii ***** válasza:
24%

Mi az, hogy élősködni fog? :O

A férfinek kell eltartania a csajt, elvileg, de az jó, ha a nő is besegít. Gondolom, neked is van / lesz munkád, úgy egyszerűbben eltudjátok tartani magatokat!

HAJRÁ! :)

2011. aug. 19. 13:48
 19/47 anonim ***** válasza:
75%

Ezt erdemlik ugye a szulok, miutan felneveltek. Hogy az arcukba rohogj.

De egy qrva hálátlan vagy!

(a qrva és a hálátlan szavakat majdnem felcseréltem...)

2011. aug. 19. 13:50
 20/47 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is eléggé "gáz" (ez nem a legmegfelelőbb szó, de most nem találok jobbat) függni a barátodtól. Nem tudom mennyi ideje vagytok együtt, de úgy látom ez a kapcsolat azért még annyira nem "érett"...

Aztán az utolsó tamponodat is a barátod veszi meg? Majd mindig kell kérjél tőle, mint egy óvodás...Ez neked nem rossz? És mi van ha összevesztek és mondjuk két napig nem ad 100 Ft-ot se? Akkor mit csinálsz? MAjd sírsz és könyörögsz, hogy adjon?

Nem ismerlek, nem is akarok ítélkezni, de jól gondold át a dolgokat. Ha pár évvel idősebb lennél, pár éve együtt lennétek már (3-4) akkor még azt mondanám egy ideiglenes állapotnak megteszi, míg találsz munkát...de így?! Nagyon fiatal vagy még...és azt is megbánod, hogy a szüleiddel összeveszel...

Én is rohannék el sokszor itthonról...de azért Ők mégis a szüleim, felneveltek, sokkal tartozom nekik...

21-L

2011. aug. 19. 13:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!