Mit lehet tenni ebben a helyzetben? (Tilott szerelem)
Segítsetek!Két és fél éve titokba járok a szerelmemmel ! De a szülei tiltják tőlem,mert roma vagyok :( . Szeretem imádom és ő is ugyan így érez irántam.Most a szülei bezárták , intézetbe küldik vagy esetleg magántanuló lesz... Megbeszélni nem lehet,mert ők megmondták soha nem lehetünk együtt ha rajtuk múlik.Mi szeretnénk együtt lenni, mert nagyon boldogok lennénk,de így csak szenvedünk. MIT TUDNÁNK TENNI?
Én 19 éves vagyok,ő 17.
ma 15:59- érzelmileg, morálisan nulla maradtál, lehet 20 diplomád, 200 éved is.. ezt máshogy kell tanulni..
*
Kérdező: sok erőt a tanuláshoz! Ne add fel, az előítéletekkel ne törődj! Szia!
Gondolom nem véletlen veled szemben az ellenállás.
Őszintén szólva, ha a lányom jönne haza egy magadfajtával, én is a szívemhez, majd a baltához kapnék.
Néha nem is magával a partnerral, hanem a közösséggel, családdal van a baj, ahová tartozik.
Ha azt látják a szülő, hogy - bármennyire is normális vagy te - a családod olyan hangoskodós, mulatozós fajta, akkor bármit csinálsz, sohasem fognak elfogadni.
Az, hogy valakivel beszélgetek és elfogadom hogy hogyan éli az életét, az egy dolog. Teljesen más tészta, hogy akarom-e látni a családomban, szeretném-e ha a gyerekem hozzájuk is tartozna.
Sajnálom, de ti sz.vjátok meg azt, ahogy többségében a cigányok viselkednek. Mert azért be kell látni, nem igazán van még egy olyan népcsoport, amelyikkel minden országban gond van és képtelenek beilleszkedni, nem az ott élő lakosság által elfogadott normák szerint élnek.
Kitartást nektek.Szoritok.
Talán idővel elfogadnak benneteket.
Az én lányaim barna bőrűek mert külföldi az apjuk. Elfogadok én majd bárkit a vejemnek ha szereti a lányomat, legyen az szőke, néger vagy kínai.
De ha cigánnyal jönnek haza, akkor ott állok készenlétben a láncfűrésszel minden percben, és az első nem megfelelő szóra vagy tettre használom.
Persze nem fogok idáig eljutni, mert addigra lehet hogy az apjuk kinyírja a fiatalembert már a bejárati ajtónál.
Aki meg csak a bőrszínre hivatkozik, az nem látja be, hogy nem azzal van a baj, hanem egy életformával. Amivel szintén nem az a baj, hogy más mint a miénk, hiszen sokunk elfogadja a más kultúrát. Hanem az a baj, hogy az alapvető értékekben különbözik, és ez sokszor áthidalhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!