Erről ki hallott? Ez tényleg így lesz?
Figyelt kérdés
Tudom, nem jó kategória, de mégis kapcsolódik hozzá. Azt hallottam, hogy a hitel tartozásokat örökölni fogják a gyerekek. Ez szerintem nagyon rossz ötlet, most 2 generációt tönkretesznek.2011. aug. 14. 16:00
11/14 anonim válasza:
Én úgy emlékszem, hogy az Indexen azt olvastam, hogy amikor az árfolyamrögzítéssel csökkentett törlesztési időszak lejár, akkor eldöntheti az ügyfél, hogy vállalja a magasabb törlesztőrészletet, vagy növeli a futamidőt. Ez utóbbinál merül fel az a kérdés, hogy egy 45-55 éves ügyfél nem vállalhat újabb 20-30 éves futamidőt (eredeti f.idő+hosszabbítás), ebben az esetben tervezik BEVONNI a leendő örököst. Gondolom, hogy neki is alá kell majd írnia a szerződés módosítását. Nem hiszem, hogy úgy lehetne eladósítani az örökösöket, hogy ne tudjon róla. Nyilván nem kötelező belemennie, ebben az esetben (gondolom) eladják az ingatlant, ha az eredeti adós nem tudja vállalni az emelt törlesztőt. Nyilván így nem lesz mit örökölnie sem. Az újítás tehát abban van, hogy (szerintem) előrébb hozzák ezt a döntést az örökös számára.
12/14 A kérdező kommentje:
Ok, úgy látszik fél információt hallottam, így más.
2011. aug. 14. 17:50
13/14 anonim válasza:
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2011. aug. 14. 18:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!