Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Erről ki hallott? Ez tényleg...

Erről ki hallott? Ez tényleg így lesz?

Figyelt kérdés
Tudom, nem jó kategória, de mégis kapcsolódik hozzá. Azt hallottam, hogy a hitel tartozásokat örökölni fogják a gyerekek. Ez szerintem nagyon rossz ötlet, most 2 generációt tönkretesznek.
2011. aug. 14. 16:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudtam, ez eddig is így volt.
2011. aug. 14. 16:03
 2/14 A kérdező kommentje:
Lemondhatott az örökségről, főleg ha az tartozás, de állítólag erről nem.
2011. aug. 14. 16:05
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
tényleg eddig is így volt nem változott semmit
2011. aug. 14. 16:05
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálunk! :) Vagy visszaszolgáltatják a szülők ingatlanát a banknak és máris nem örököltek semmit sem!
2011. aug. 14. 16:09
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

Én nem hallottam hogy bármi változás lenne a dologban.

Hitel eddig is öröklődött, a vagyoni örökséggel együtt. Ha nem kell, lemondasz az egészről, és nagyjából egálban vagy a bankkal.

Remélem nem is változik, mert anyósom elég brutális hiteleket halmozott fel, és a párom szívesen lemond a roncstelep házáról...

2011. aug. 14. 16:10
 6/14 A kérdező kommentje:
Igen, csak sokaknak hiába veszi vissza a bank az ingatlant és árverezi el, még utána is több milliós tartozásuk lehet, a megnőtt árfolyam, végrehajtási díj, kevesebbért árverezték stb.
2011. aug. 14. 16:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Épp erre írták, ezt csak úgy lehet megúszni, ha lemondasz az örökségről.
2011. aug. 14. 16:20
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen, de arról hallottam, hogy erről nem lehet lemondani, ezt a javaslatot akarta valaki benyújtani.
2011. aug. 14. 16:22
 9/14 anonim ***** válasza:
74%

szerintem ez halott ügy ilyet nem lehet tenni 100éve nem látott ismert rokonok fizessenek majd?? ahol nincs egyenes ági rokon leszármazott??

látatlanba mindenki kicseszik mindenkivel,

bepöccent anyósok hajjaj

2011. aug. 14. 16:34
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt nem értem, hogy a banknak miért nincs kockázata? Minden üzletben van kockázat, ők ezt miért akarják egyedüli módon megúszni. Azutolsó verejtékükig küzdenek, holott ők okozták ezt a válságot az egész világon.

Nem hinném, hogy ez nnyiben maradna törvényileg sokáig.

2011. aug. 14. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!