Belevagnatok? Néha csábító a szabadság illúziója. Amíg rá nem jössz, hogy a valódi szabadság belülről jön.
Utolsó vagyok:
ja és még annyit, hogy havi 5.000 Ft-ot kaptam a szüleimtől megélhetésre, mert többre nem futotta, ebből 3.400 volt a koli, hát gondolhatod...
Volt, hogy ennyiből is megoldottam az életemet, volt, hogy elmentem diákmunkát vállalni, dolgoztam suli után, szóval tényleg csak akarat kérdése
Sok sikert kívánok Neked. Sok sorstársunk van, otthoni rossz élmények, emlékek, sokszor még szörnyűségek is. Én is most szeretnék kiugrani, nálunk részegség ordítozás van mindig, régebben rendszeres verés is, tavaly meg késelés miatt jött ki hozzánk a rendőrség. A késelés óta én is a kiugrás mellett döntöttem, bár korábban is gondoltam rá. Most matekot tanítok, iskolás gyerekeknek. Nagyon szeretem a munkámat, és nagyon furcsa bizarr érzés a munkából esténként hazajönnöm a sok rossz emlék meg mindennapos ordítozás és részegség közé. Remélem minél hamarabb vége lesz ennek a kettős helyzetnek, és végleg ki tudok ugrani egy-két hónapon belül.
Az biztos, hogy nagyon furcsa szokatlan érzés lehet kiugrani, minden idegen, de legalább megszűnik az a mélyről jövő félelem meg szorongás. Itt a Gyakorikerdesek.hu-n is ebben a rovatban sok sorstársunk van, szinte minden huszadik kérdés erről szól.
Azért ne félj, az Előző Válaszoló szerintem egy régebbi időszakról írt, ma talán már nincs az az erdélyiekkel szemben, mint régen, EU állampolgár vagy, itt is itthon vagy.
Az eredeti kérdésre is próbálok felelni a saját élményeim alapján:
,,Lehet hogy nem is a kulsoleg gondolt szabadsagot kellene valasztanom hanem rendbetennem a lelki gondjai?''
,,Néha csábító a szabadság illúziója. Amíg rá nem jössz, hogy a valódi szabadság belülről jön.''
Na erre a két kérdésre a saját élményeim szerint azt sejtem, hogy az úgy van, hogy ha már bántalmazás is van, akkor azt többnyire lehetetlen ,,belülről'' rendbe rakni. Ott szerintem többnyire valami külső személy kell, aki kívülről rálát, és akinek nincsenek régi élményei a dologgal kapcsolatban. A bántalmazás meg túl erősen rombol ahhoz, hogy érdemes lenne bent maradni.
Persze én sajnos nem értek hozzá, hiszen én is átéltem ilyet, tehát nem vagyok teljesen elfogulatlan. Ha gondolod, itt is megkérdezheted, ez ingyenes, névtelen, be sem kell mutatkozni, és itt sok sorstársunk kapott már segítséget:
Az erdélyi válaszoló vagyok:
13 év alatt azért nagyon sokat változott a helyzet, ma már nem közösítik annyira ki a határon túli magyarokat, Neked ezzel szerintem már annyira nem kell szembesülnöd:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!