Belevagnatok? Néha csábító a szabadság illúziója. Amíg rá nem jössz, hogy a valódi szabadság belülről jön.
Ja, Pestre ne úgy gondolj, mint valami őrült nagy metropoliszra! Ez nem Rio de Janeiro, New York, Tokió vagy Peking.
Össz-vissz 1.700.000-en lakjuk, a fentieket meg tizenmillióan. Ha valamit tanácsolhatok, akkor inkább külkerületbe menjetek, mert a belváros koszos, büdös és zajos.
Főiskola miatt költöztem fel vidékről. Senkit sem ismertem itt. Gyorsan lettek barátaim, a várost pedig először térképről, majd utazgatva ismertem meg. Egyszerűen megnéztem a buszjáratokat és kicsit utazgattam velük - így képet kaptam a városról.
10 éve élek itt, nálam annyi köszönt vissza, hogy most kezdek kivágyódni a belvárosból a zöldbe, mivel vidéken nőttem fel.
De tényleg nem olyan vészes.
Sőt, én a szüleimtől kapott térképpel vágtam neki és napokkal később tűnt fel, hogy nagyon nem stimmelnek az utcanevek. Lenin körút, November hetedike tér, stb :)) Véletlenül egy kommunizmusból visszamaradt térképet adtak :)
Vágj bele!
Én 18 évesen kerültem Pestre, határon túli magyarként, egy erdélyi poros kisvárosból, senkit nem ismertem, még Magyarországot sem nagyon, ráadásul erdélyiként ki is közösítettek mindenhonnan, hát elképzelheted...
Sírva álltam az Örs vezér téren, mert nem tudtam, mivel és hogyan jutok el az iskolába, a többiekkel nem mehettem, mert erdélyi voltam...
De megráztam magam és azt mondtam magamban, hogy én sem vagyok rosszabb, szerencsétlenebb, élhetetlenebb mint mások és lassan de megkszoktam mindent, már vakon is odataláltam mindenhová, lettek barátaim, azóta eltelt 13 év, nagyon szép karriert futottam be, diplomáztam, nyelvvizsgáztam, vezető beosztásba kerültem, férjhez mentem, gyereket szültem, úgyhogy BOLDOG VAGYOK és ÖNERŐBŐL!
Sok sikert,menni fog! Csak a céljaid lebegjenek a szemed előtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!