Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez kivételezés lenne vagy...

Ez kivételezés lenne vagy csak a kapcsolat végett?

Figyelt kérdés

Anyuval nagyon jó kapcsolatom van és mindent meg tudunk beszélni. Azt vettem észre, hogy tesómnak nem mond el olyan dolgokat mint nekem. (Tesóm 1 évvel idősebb)Amikor anyunak valami gondja van apával, hogy mindig "morcos" meg lusta, akkor nekem panaszkodja el, tesómnak soha nem mond semmit. A családi ügyekről én előbb tudok dolgokat. Ha elmegyünk ruhát vásárolni, sokszor több mindent kapok, de itt közre játszik, hogy tesóm "finnyás" én nekem meg nagyon sok minden megtetszik hamar. Nekem rengetek ruhám van, míg tesómnak csak pár. (előbb leírtam, hogy szerintem miért). Nekem van vagy 5 telefonom, (1-et használok) mindig felgyülemlenek. Tesómnak csak 1. (mondván, hogy neki az tetszik és jó neki az.)

Ez kivitelezés tesómmal szemben? (többet segítek is itthon az is igaz, és anyu ezt szokta "értékelni" meg tesóm rengetegszer flegma, és anyuval sokszor vitáznak)

Akkor ez csak azért érzem mert jó a kapcsolatom nagyon anyuval, és tesómnak nem igazán, vagy mert kivételezés?

2011. aug. 13. 13:46
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
48%
szerintem nem kivételezés. ha sokkal jobb vele a kapcsolatod,meg többet is segítesz,szerintem megérdemled hogy jobban értékeljen anyukád. ;)
2011. aug. 13. 13:52
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg gáz. Nem pénzzel kell kimutatni ha egyik gyerekkel jobb a kapcsolat. Lehet az is hogy tesód nem olyan nagy lábon él, hiszen írtad is hogy neki elég egy teló, neked meg ott van 5......minek kellett a másik 4? Lehet tesód is megkapna minden szirszart, csak neki nem kell, ó józanabb gondolkodású. Nem tudom, nekem inkább kicsit elkényeztetettnek tűnsz, ne is haragudj.

Az meg hogy azt gondolod többet segítesz, meg tesód bezzeg nem, hát: ezt a világon szinte mindenki így érzi magáról a tesójával szemben :)

2011. aug. 13. 13:57
 3/22 anonim válasza:
100%
a kapcsolat MIATT
2011. aug. 13. 14:05
 4/22 A kérdező kommentje:
köszi a választ. csak azért furcsa... meg mamám mondta múltkor (ez nem is igazán ide tartozik) h apu is biztosan jobban szeret mert, hogy saját gyereke vagyok, a nővérem meg nem. ezek szerint a mamám nem szereti annyira a tesómat mint engem? mert amikor anyum terhes volt tesómmal, akkor ismerkedett meg apuval, és anyu elakarta vetetni tesómat, mert nem közös gyerek. és apu nem engedte, és ugyanúgy szereti mint engem azt veszem észre, csak anyunál nem. meg ha mondák anyuék mennyünk el valamerre én egyből ugrok h OKÉ mert örökmozgó vagyok, tesóm meg a "számítógép, és videók rabja" meg nekem kutyám is van míg neki nincs. bár ugy volt, hogy vettünk 2 kutyát (kb. 8évesek voltunk) és az enyém parvóban elpusztult, az övé megmaradt. nem foglalkozott vele, anyué lett. később kaptam egy másik kutyust, akivel valahogy nem találtam meg a közös hangot. anyummal szoros kapcsolatba került a kutya, így hát nem fogom kinyúzni a kutyából h én legyek neki a gazdi, mert ugye ő már választott. aztán tesóm talált egy labradort, hazahozta. akkor késöbbiekben én foglalkoztam vele mert tesóm le se szarta. (el kellett ajándékozni mert lakásba költözünk és nem férne el) 3 évig volt itt. aztán a másik 2 nek születtek kiskutyáik, abból egy megmaradt enyém lett. úgyhogy nekem van neki nincs. ezért állandóan nyafog, de ha egyszer több lehetősége is volt állatra és nem élt vele?? meg volt tengerimalaca, nem kellett neki és ELADTA nekem PÉNZÉRT természetesen és én foglalkoztam vele. imádtam a kis malacot, de később elpusztult, amikor a kertben valami vírust öszeszedett... akkor nem értem miért jön azzal, hogy nekem lehet, neki meg nem?!
2011. aug. 13. 14:06
 5/22 A kérdező kommentje:
nem vagyok elkényeztettebb, mert ugyanúgy kell nekem is takarítanom, tesóm rendezvényekre jár, meg 10 ezreket költhet ott, szóval úgyanúgy kezelnek. bocsi az előbbi hosszú szövegért de azt még akkor kezdtem el írni amíg csak 1 válasz volt.
2011. aug. 13. 14:08
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Örülök neki h nem te vagy a testvérem.
2011. aug. 13. 14:13
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
én is örülök, hogy nem a tesóm vagy!
2011. aug. 13. 14:21
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

nem akarlak bántani, de édesanyád rajtad mutatja be a nevelés csődjét

nem a lányaként kezel, hanem a barátnőjeként

a párom unokahúgával is ugyanez a helyzet

a tesója a bátyja teljesen más, ő meg is mondta egy kis hülye rinyagéppel nem fog versenyezni

szerinted a bátyád ezt a kivételezést nem látja

naná, hogy nem segít, valószínűleg ez nem most kezdődött

ha leszarják minek strapálja magát, úgyis minden figyelem a pici hugira irányul

szerintem te sem kezeled jól

sztm nem arról van szó, hogy neked hamarabb megtetszenek dolgok tesód meg finnyás, hanem valszeg te "kihisztized magadnak vagy kinyafogod vagy kibújod" magadnak a dolgokat

nem mondd, hogy nem, ha valakinek tizenévesen öt telefonja van az nem normális

a párom unokahúga és unokaöccse között például, most felnőtt korukra ez elég nagy ellentéteket szült, alig beszélnek egymással

ha van eszed megpróbálod bevonni a tesódat is a dolgokba és nem csak önző módon azzal foglalkozni, hogy anyuci megvegye neked a 96. övet

lehet, hogy kemény voltam, de azt hiszem érthető

anyukáddal nagyon nem tudsz mit csinálni, de a legjobb úton haladsz afelé, hogy végleg elveszítsd a tesódat

a tesód ezek szerint azt már teljesen feladta, hogy az anyátokkal normális kapcsolata legyen, mert mindig te vagy a középpontba

amit csinálsz álszentség egyébként, te vagy a jó kislány, ezzel őt még inkább hátrányos helyzetbe kergeted

2011. aug. 13. 14:22
 9/22 A kérdező kommentje:
nem vagyok jóba tesómmal és nem is akarok!!!! csak feltettem a kérdést, am tesóm is lány ;)) de mi már 2 éves korunk óta mindig veszekedetünk, és mpstanra h nagyobbak lettünk ez csak fokozodott.. tesómmal nem akarok semmit rendbe hozni, mert nagyon utálom!! és senki nem játszott ebbe közre, hanem csak a KETTŐNK kapcsolata romlott meg nagyon!
2011. aug. 13. 14:30
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

14:22-es vagyok

nem a bátyádat a nővéredet akartam írni

a páromnak van unokahúga és neki egy bátyja

csatlakozom az előttem szólókhoz, én sem örülnék ha te lennél a tesóm

nem is gyerek vagy sajnos hanem kisfelnőtt

de ez nem a te hibád, anyád nem hagyja meg a gyerekkorodat

a tesód meg úgy kompenzál, hogy tízezreket költ egy buli alkalmával, mert nem foglalkoznak vele

anyukád meg szánalmas, hogy csak azért, mert anno nem figyelt és teherbe esett ezért most hátrányosan megkülönbözteti ezt a szerencsétlen gyereket

az pedig vérlázító, hogy elmondták a nővérednek, hogy el akarták vetetni

szerinted, hogy érezheti magát?

gondolkozz már!!!

és akkor azzal jössz, hogy te milyen gondos szerető és jó kislány vagy

gondolj már bele, hogy ő min megy keresztül

elég önző vagy

2011. aug. 13. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!