És ez közös vagyon? 1 éve vagyok férjnél, még előtte összegyűjtöttem x összeget, és az édesanyámnak is van összegyűlt x összege. Most ha ebből a 2 x-ből vennénk édesanyámmal egy kis értékű ingatlant.
Na itt aztán lett mindenféle megoldás.
Köszönöm a válaszokat.
Kedves utolsó! Ne írj hülyeségeket! Mielőtt írsz valamit, ha nem tudod, legalább nézz utána. Utolsó előtti vagyok, itt vannak a fogalmak, de írd be a Google-be, és kiadja.
4. A házassági vagyonjog
4.1. A házastársi közös-, és külön-vagyon
A házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik. Ennek megfelelően a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek, kivéve azt, ami valamelyik házastárs különvagyonához tartozik. Közös vagyon a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett, levonva ebből a vagyonkezelés és fenntartás költségeit.
A házastárs különvagyonához tartozik:
a) a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy,
b) a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy,
c) a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékű, illetőleg mennyiségű vagyontárgy,
d) a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy.
"A házasságkötés után minden feleződik. Tárgytalan kinek a pénzéből.Vedd anyud nevére és így te öröklöd,bár lehet az is közös lenne."
mindennek az ellenkezője igaz.
ezért kár beírkálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!