Egy szülőnek mire jó az hogy a gyerekének ott tesz keresztben ahol lehet és nem a jövőjét nézi hanem azt hogy minél tovább maga mellett tartsa a gyereket és minél jobban megpróbálja korlátok közé szorítani?
Ez az infó így nagyon kevés az ítélet alkotáshoz!!!!!
Konkrét dolgok kellenének!!!
Mit akar a gyerek és mit tesz a szülő?????
Korántsem biztos,hogy a gyereknek van igaza mindenben!!!Persze ez a szülőre is áll,de azért mégis neki szavazok több bizalmat így látatlanban,mivel nagyobb élettapasztalata van!
Konkrétumokról beszélj,ha ilyesmit kérdezel!!!!
Kedves 20:22-es válaszoló!
"Évek óta próbáltam rájönni, mi a baj anyám viselkedésével, miért nem tudom őt elviselni, egyáltalán miért leszek hulla fáradt egy fél napos látogatás után.
Ezért, amit leírtál!
Nagyon szépen köszönöm, jobban meg sem lehetett volna fogalmazni!
Hol írja ezt a Csernus?
Melyik könyvében?
Szívesen elolvasnám!
Köszi!"
Én A fájdalom arcai című könyvében olvastam azon belül is a 33. oldalon.
20:17-es voltam.
Az én anyám is ilyen. Próbál magához láncolni, közbe meg mondogatja hogy "én aki felnevelt titeket, aki diplomát ad a kezetekbe (tesóm is van azért többes szám) stb. Azt hiszi sajnos hogy ha nekem meg tesómnak (nővérem van aki 22 éves) saját keresete lesz akkor majd tejben vajban fogjuk füröszteni stb.
Én nem azt mondom hogy nem érdemelné meg, tény hogy felnevelt stb, de sajnos arra már nem gondol hogy nekem vagy épp nővéremnek is SAJÁT élete van, és SAJÁT magunkért fogunk dolgozni (lakás, autó stb) nem azért hogy anyám dőzsöljön a pénzbe. Durván hangzik az igaz, de minden gyereknek van saját élete. Az természetes hogy segítem anyut amíg tudom pl ha öreg lesz stb, ez nem kérdés ez természetes. Viszont akkor ne várja azt hogy a mi életünket suttba dobjuk azért hogy ő pl 1 hetes nyaralásokra tudjon menni vagy drága dolgot megvegyen a keresett pénzünkből. (ami még nincs, nővérem, és én is tanulok)
Én szeretem anyámat, viszont szerintem tőle ez csak birtokló önző szeretet, + mártírkodás. Ahogy azt a Csernusos szöveget is leírta az egyik kommentelő. Azzal maximálisan egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!